Batman'da suya kavuşan TOKİ sakinleri belediyeye teşekkür etti

Batman Kuyubaşı TOKİ sakinlerinin su sorunu çözüldü. TOKİ sakinleri Belediye Başkanvekili Serhat Temel'i ziyaret ederek, yıllardır çektikleri su sıkın

Batman Kuyubaşı TOKİ sakinlerinin su sorunu çözüldü. TOKİ sakinleri Belediye Başkanvekili Serhat Temel'i ziyaret ederek, yıllardır çektikleri su sıkıntısı giderildiği için teşekkür etti.

Geçen hafta devreye alınan ve ilk denemeleri yapılan yeni su hattının açılışı, 12 Mayıs çarşamba günü milletvekillerinin de katılımıyla gerçekleşecek.

Mücavir alan dışında olan ve yıllardır su sıkıntısı çeken Kuyubaşı TOKİ'nin su sorunu, geçen hafta tamamlanan ve ilk testleri gerçekleştirilen yeni su hattı ile sona erdi. Kuyubaşı TOKİ sakinlerinden oluşan bir heyet, açılıştan önce Belediye Başkanvekili Serhat Temel'i ziyaret ederek, Kuyubaşı TOKİ sakinleri adına teşekkürlerini sundu.

Belediye Başkanvekili Serhat Temel, heyeti BDP PM üyesi Mehmet Candemir, Belediye Başkan Yardımcıları Gülistan Akel ve Hamza Ayiş ile birlikte belediye meclis odasında kabul etti.

Belediye olarak başından itibaren bu sorunu çözmek için yasal mevzuat başta olmak üzere, kendi imkanlarını da zorladıklarını ifade eden Başkanvekili Temel, "TOKİ'de yaklaşık 6 bin insan yaşıyor. Döşediğimiz yeni su hattı 20 bin insanın ihtiyacını karşılayacak kapasitede. Bundan böyle su sorununuz olmayacak. Sonuç itibariyle bu sorunun çözülmüş olması hayırlı oldu." dedi.