Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 67 - 62 yenen Galatasaray ilk finalist oldu

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Serkan Emlek- Alper Özgök- Erman Erdemli

Galatasaray (67): Emine Tuğba Palazoğlu 3 (3 ribaund-1 asist), Nilay Yiğit 1

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Serkan Emlek- Alper Özgök- Erman Erdemli

Galatasaray (67): Emine Tuğba Palazoğlu 3 (3 ribaund-1 asist), Nilay Yiğit 15 (3 ribaund-6 asist), Bahar Çağlar (1 ribanud- 1 asist), Yelena Leuchanka 7 (7 ribaund-2 asist), Yasemin Horasan 2, Tamika Devonne Catchings 21 (9 ribaund-6 asist), Sophia Yvonne Phienola Young 17 (5 ribaund-1 asist), Esra Şencebe 2 (3 ribaund-1 asist),

Mersin Büyükşehir Belediyesi (62): Sariye Gökçe 6 (1 ribaund-5 asist), Ivory Rochelle Latta 14 (3 ribaund-5 asist), Şaziye İvegin 6 (6 ribaund-1 asist), Korel Engin (3 ribaund), Barbara Ree Turner 14 (5 ribaund-2 asist), Erlana Lanay Larkins 10 (7 ribaund-3 asist), Melike Tuğba Talaşlıoğlu (2 ribaund), Aynur Metin, Olympia Ranee Scott 12 (2 ribaund)

1. Periyot: 19-16

2. Periyot: 15-22

3. Periyot: 21-13

4. Periyot: 12-11

Galatasaray, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Play-off Yarı Final serisinde konuk ettiği Mersin Büyükşehir Belediye'yi 67-62 yendi. Sarı - kırmızılılar böylece seride rakibine 3-1 üstünlük sağlayarak Play-off'ta ilk finalist oldu.

İki takımda sert ve iyi savunma yaparak maça başladı. İlk 2 dakikanın skorsuz geçilmesinin ardından ilk basketini Sophia Yvonne Phienola Young ile bulan Galatasaray'a Mersin Büyükşehir Belediye, Erlana Lanay Larkins'in turnikesi ile yanıt verdi. Nilay Yiğit'in üç sayılık basketine Mersin Büyükşehir Belediye'de Ivory Rochelle Latta'dan geldi ve 5.dakika 5-5 geçildi. Konuk takım özellikle pota altında Larkins ile etkili oldu.

Galatasaray'ın Nilay ile bulduğu üç sayılık baskete Şaziye İvegin ile yanıt veren konuk takım ardından yine Sariye Gökçe'nin üçlüğüyle 8-11 öne geçti. Young'ın turnikesine Barbara Ree Turner'ın üçlüğüyle yanıt veren Mersin Büyükşehir Belediye 7. dakikayı 10-14 önde geçti. Yelena Leuchanka'nın oyuna girmesiyle pota altında toparlanan Galatasaray, Tamika Devonne Catchings, Nilay ve Young'ın sayılarıyla periyotu 19-16 kapadı.

İki takımın da başarısız atışlarının ardından 2. periyotunun ilk basketini 12. dakikanın içinde Olympia Ranee Scott ile Mersin Büyükşehir Belediye buldu. Konuk takım dış şutlarda başarılı olamadı. Galatasaray Leuchanka, Young ve Yasemin Horasan ile sayılar bulurken, konuk takım Scott ile skor üretti. 14. dakikayı Galatasaray 28-20 önde geçti. Ancak Latta, Larkins ve Turner Mersin Büyükşehir Belediye, 17. dakikada 32-30'luk skorla farkı 2 sayıya indirdi. Esra Şencebe'nin basketine, Turner'ın üç sayılık atışları ve Latta'nın serbest atışlarıyla karşılık veren Mersin Büyükşehir Belediye periyotu 34-38 önde bitirdi.

Karşılaşmanın 3. periyotuna Young'ın turnikesi ile başlayan Galatasaray, pota altında da etkili oldu. Mersin Büyükşehir Belediye, Turner ve Larkins'in turnikeleri ile sayı üretti. Catchings ve Tuğba Palazoğlu'nun basketleriyle Galatasaray farkı kapattı. 25. dakika 46-47 geçildi. 26. dakikada Catchings'in basketiyle 48-47 öne geçen Galatasaray, hücumda iyi organize olup pota altında da etkinlik sağlayınca, Young, Nilay'ın basketle 27. dakikayı 53-48 önde geçti. Mersin Büyükşehir Belediye Scott ile 3 sayı üretse de Galatasaray Catchings'in turnikesi ile 3. periyotu 55-51 önde kapadı.

Son çeyreğe Mersin Büyükşehir Belediye, Latta'nın turnikesi ile başladı. Galatasaray'ın Young'ın turnikesi ile verdiği karşılık sonrası iki takımın da başarısız atışları birbirini izledi. Mersin Büyükşehir Belediye 33. dakikada Şaziye'nin 3 sayılık baskteti ve 57-56'lık skorla farkı 1 sayıya indirdi. Young'ın serbest atışının ardından da bu kez Latta'nın 3 sayılık basketi son 4 dakikaya girilirken Mersin Büyükşehir Belediye'yi 58-59 öne geçirdi. İki takım da oyunun son bölümünde müthiş bir mücadele ortaya koydular. Galatasaray Nilay'ın üç sayılık bsasketi ile son dakikaya 63-62 önde girdi.

Catchings'in serbest atışlarının ardından bitime 16 saniye kala Mersin Büyükşehir Belediye hücumunda hata yaptı. Kazanılan serbest atışları Catchings sayıya çevirdi. Galatasaray salondan 67-62 galibiyetle ayrılırken, seride 3-1'lik üstünlükle Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi Play-off'unda finalist oldu. Galatasaray finalde, Fenerbahçe - BOTAŞ (2-0) eşleşmesinden gelecek takımla karşılaşacak.

Karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Basketboldan Sorumlu Yönetici Hakan Üstünberk, Yöneticiler Mümtaz Tahincioğlu ile Murat Yalçındağ da izlediler.