Kdz. Ereğli Tso'dan Konferans

Kdz. Ereğli TSO tarafından "Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelerin Finansmanında Kredi Garanti Fonu'nun Rolü" konulu konferans düzenlendi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen "Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelerin Finansmanında Kredi Garanti Fonu'nun Rolü" konulu konferans Erdemir Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konferansa, Ereğli TSO Başkanı Mehmet Genç, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, TSO yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan TSO Meclis Başkanı Zeki Us, "Ereğli krizden en çok etkilenen şehirlerarasında ve gerçekten Ereğli'de birçok şehirde olmayan şanslı yanlarımız var. Ticaretin en önemli faktörlerinin başında kuşkusuz finansal yapı gelmektedir. Finansal yapısı güçlü firmalar kötü ekonomik koşullara direnebilir, ticari faaliyetlerini sürdürebilir, güçlü olmayan firmalar ise kriz ortamında daha da zor koşullarda çalışmak zorunda kalarak veya dirençleri kırılarak kepenk kapatma noktasına kadar gelebilirler. Ticarette öz sermayenin güçlü olması gerektiği kadar, kredilenebilmenin de kadar güçlü olması gerekmektedir" dedi.
Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü Hikmet Kurnaz ise, "KGF kar amaçlı değil sosyal amaçlı kuruluşlardır. KGF'nin faaliyetlerinden ötürü elde edebileceği kar da sermayeye eklenerek kefalet miktarının arttırılması, yani KOBİ'lere dönüşü sağlanıyor. KGF'nin son çalışmalarından biri de, 'Her Köye Bir KOBİ' projesidir. Kredi Garanti Fonu'nun kredilerdeki riskin yüzde 80'ini, kalan bölümdeki riski ise krediyi veren banka üstleniyor. Hazine desteğiyle verilen kefaletin riskinin ise yüzde 65'ini KGF, yüzde 35'ini ise banka üstleniyor"