Diplomasinin kalbi Türkiye’de atıyor! Antalya Diplomasi Forumu başladı: Kritik konular gündemde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek Antalya Diplomasi Forumu başladı. Birçok dünya liderinin katılım göstereceği zirveye Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara da katılacak.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde bu yıl 'Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek' ana temasıyla 11-13 Nisan'da düzenlenen 4. Antalya Diplomasi Forumu, devlet başkanlarını, bakanları, diplomatları ve iş dünyasının önde gelen isimlerini Antalya'da buluşturuyor.
ÇOK TARAFLILIK MESAJI
Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurul Başkanı Philemon Yang, 11-13 Nisan'da düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu'nda dünyadaki çeşitli sınamalara karşı 'çok taraflılık' mesajı vereceğini bildirdi.
Yang, X sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. 4. Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak için Türkiye'ye gittiğini aktaran Yang, bu yıl 'Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek' temasıyla düzenlenecek foruma davet için teşekkürlerini iletti.
Yang, 'Dünyanın, çatışmalardan iklim değişikliğine, ekonomik sıkıntılardan izolasyonizme kadar birçok zorlukla karşı karşıya olduğu bu dönemde, sonuç elde edebilmemiz için işbirliği, diyalog ve diplomasi prensiplerine dayalı çok taraflı bir yaklaşıma yeniden bağlı kalmamız gerekiyor. Antalya'da bu görüşü savunmayı dört gözle bekliyorum.' ifadelerini kullandı.
