Gaziantep'te Toplum Merkezleri Destek Projesi

Gaziantep Üniversitesi, Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan "Toplum Merkezleri Destek Projesi" için imza töreni ve tanıtım kokteyli düzenlendi.

Gaziantep'te Toplum Merkezleri Destek Projesi
Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu'nda yapılan programa Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Toplumsal Duyarlılık Projeleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, öğretim üyeleri ve diğer davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Mehmet Mutaf, projede üniversiteli gençlerin gönüllü eğitmenler olarak kenar mahallelere giderek, belediye ve kaymakamlıklara bağlı toplum ve gençlik
merkezlerinde kadınlara hijyen, aile planlaması, gebelik, çocuk bakımı, ebeveyn eğitimi, ev ekonomisi, meme kanseri ve kadın sağlığı konularında eğitim verdiklerini söyledi.
Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da, projeyi duyduktan sonra çok heyecanlandığını ifade ederek, "Bu iş birliği projeleri yıllardır konuşuluyordu ama bir türlü faaliyete geçmiyordu. Bu projeyi yürüten ekibin gayretleriyle bunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yardımlaşma ve işbirliği bizim toplumun özünde var. Geçmişte ecdadımız vakıflar kurmuştur. Göçmen kuşları düşünerek bile vakıflar kurmuşlar. Biz bu konularda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. İnsanlar sürekli yardımlaşma içerisindeler"
diye konuştu.
"İnsani değerlerin miladının geçmeye yüz tuttuğu, kullan at döneminin olduğu bir çağda biz insana ait değerleri tekrar ortaya çıkartmaya soyunduk" diyen Rektör Coşkun ise, "Bu yeni bir iddia değil, ama herkesin yapması gereken bir görev. Bizim insan olarak içimizde olan temel duyguları ortaya çıkartmamız gerekir. Biz bunu kurumsal olarak beyan ederek, karşılıklı olarak bunu gerçekleştiriyoruz ve bir toplumumuza hizmet için bir hassasiyet oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Rektör Coşkun ve Başkan Tahmazoğlu iş birliği sözleşmesini imzaladı. Kokteyl verilmesiyle tören sona erdi.