7 Aralık Üniversitesi'nin İnceleme Gezileri Sürüyor

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nin teknik inceleme gezileri Çukurova Üniversitesi'ne yapılan ziyaret ile sürüyor.

7 Aralık Üniversitesi tarafından Bölge üniversiteleri ile sosyal, kültürel bağların pekişmesini sağlamak, teknik ve pratik uygulama alanlarını yerinde incelemek amacıyla Çukurova Üniversitesi'ne bir ziyaret gerçekleştirildi.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Abdullah Soysal başkanlığında idari birimlerin daire başkanları ile memurlardan oluşan heyet Çukurova Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Peştemalcı tarafından ağırlandı. Günü birlik yapılan ziyarette katılımcılar kendi birimlerinin çalışma ve uygulama alanlarını yerinde görme olanağı buldu.
7 Aralık Üniversitesi'nin ikinci gezi, yaklaşık 30 kişiden oluşan bir kafile Halep Üniversitesi'ne ziyaret gerçekleştirildi.
Kilis Valisi Turhan Ayvaz'ın özel izni ile gerçekleştirilen ve aralarında Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Abdullah Soysal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Çetin, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Mustafa Kayapınar, Öğrenci Konseyi Başkanı Özen Söyler ile üniversite öğrencilerinin bulunduğu kafilenin ilk durağı Halep Üniversitesi oldu. Halep Üniversitesi kampusu ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ziyaretinden sonra, Halep Kalesi, Kapalıçarşı, Halep kentinin
tarihi ve turistik mekanları ziyaret edildi. Türk Dili bölümünde öğrenim gören Arap öğrencilerin rehberliğinde yapılan Halep gezisine katılan 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri; Kilis'in hemen yanında başka dilden başka kültürden insanları tanıma fırsatı bulduklarını, Halep'ten gelecek öğrenci arkadaşlara da Kilis ve yöresini tanıtmaktan mutluluk duyacaklarını belirttiler. Valilik ve üniversitemiz işbirliği ile gerçekleştirilen gezilerin devam edeceği bildirildi.