Tayland'da Hükümet Karşıtı Gösteriler Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Kırmızıların hükümet karşıtı gösterileri 45'inci gününü geride bırakırken, ülkenin en canlı ticaret bölgesinde gösterilerden dolayı 5 milyar dolar zarar edildiği açıklandı

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta Kırmızıların hükümet karşıtı gösterileri 45'inci gününü geride bırakırken, ülkenin en canlı ticaret bölgesinde gösterilerden dolayı 5 milyar dolar zarar edildiği açıklandı.
Günün 24 saati gösterilerini sürdüren ve geceleri sokaklarda geçiren göstericiler için sabah 04.00'ten itibaren konserler düzenleniyor, uyanık kalan göstericiler konserlerle eğlenirken, bazı göstericiler ise caddenin ortasında gazete kağıtlarının üzerinde uyuyor.
Öte yandan Kırmızılar askere karşı olası çatışmayı göz önünde bulundurarak güvenlik barikatların arkasında taş ve sopalarla bekliyor. Gözcüler dürbünlerle binaları kontrol ederken, barikatın hemen arkasında ise trafik akmaya devam ediyor.
Asya kıtasının en büyük ikinci alışveriş merkezi olan ve giriş çıkışların göstericiler tarafından kapatıldığı Central World Alışveriş Merkezi'nin önü göstericilerin uyumak için tercih ettiği en gözde mekanlardan biri. Caddelerde uyuyan göstericiler sabah olduğunda ise seyyar banyolarda yıkanıp gösterilere hazırlanıyor.
Gösterilerin merkezinde bulunan bir diğer bina olan ve polisin dikenli tel ile koruduğu Tayland Emniyet Binası'na giriş çıkışlar gizli bir kapıdan yapılırken, tüm girişleri göstericiler tarafından kapatılan Bangkok'un en lüks alışveriş merkezlerinden biri olan Siam Paragon'un da kapalı bulunduğu belirtiliyor.
Cadde kenarında koruma demirleri güvenlikçilerce desteklenirken, duruma aldırış etmeyen göstericiler tüm koruma demirlerine çamaşır asarak ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor.
Gösteri alanına giden tüm yollar göstericilerin kendi güvenlikleri tarafından bloke edilirken, araba lastikleri ile güçlendirilen barikatların asker veya polisin olası bir müdahalesi durumunda ateşe verileceği belirtiliyor.