İttifak Holding Hisseleri İmkb Ulusal Pazar'da İşlem Görmeye Başlayacak

Çok ortaklı yapısıyla İMKB'ye kote olarak 2009 yılının son işlem gününde İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayan İttifak Holding hisseleri, 3 Mayıs 2010 Pazartesi gününden itibaren İMKB Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayacak

Çok ortaklı yapısıyla İMKB'ye kote olarak 2009 yılının son işlem gününde İMKB İkinci Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayan İttifak Holding hisseleri, 3 Mayıs 2010 Pazartesi gününden itibaren İMKB Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlayacak.
Konuya ilişkin İMKB'den yapılan açıklamada, İMKB Yönetim Kurulu'nun 29 Nisan 2010 tarihli toplantısında, asgari tedavül kriterlerini ve Kotasyon Yönetmeliği'nin öngördüğü kotasyon şartlarını sağlayan İttifak Holding'in, İMKB İkinci Ulusal Pazarı'nda işlem görmekte olan hisse senetlerinin 3 Mayıs 2010 tarihinden itibaren İMKB Ulusal Pazarı'nda işlem görmeye başlamasına karar verdiği belirtildi.
2009'un son işlem gününde SPK Başkanı Vedat Akgiray, İMKB Başkan Yardımcıları Esin Akbulut ve Aydın Seyman ile İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa'nın katıldığı gong töreniyle borsada işlem görmeye başlayan İttifak Holding, dört ay gibi kısa bir sürede Ulusal Pazar'da işlem görecek kriterleri yerine getirme başarısını göstermiş oldu.
İttifak Holding Yönetim Kurulu, geçtiğimiz haftalarda aldığı kararla, şirketin ödenmiş sermayesini, tamamı bedelsiz sermaye artırımı yoluyla olmak üzere yüzde 200 oranında artırma kararı almıştı. İç kaynaklardan karşılanacak sermaye artırımıyla holdingin sermayesi 10 milyon liradan 30 milyon liraya çıkartılacak.
Yönetim kurulu toplantısında ayrıca, 1 liralık nominal değerdeki hisse senedi başına net 0,2465 liralık kar payı dağıtılmasına yönelik teklifin de Olağan Genel Kurula sunulması kararı alınmıştı. İttifak Holding böylece, borsaya kote olmadan önce düzenli olarak hayata geçirdiği kâr payı dağıtma geleneğini, borsaya kote olduktan sonra da devam ettirmiş olacak. İttifak Holding Genel Kurulu 8 Mayıs 2010 tarihinde toplanacak.
İttifak Holding, küresel krizin derin etkilerine rağmen 2008 yılında 700 milyon lira olan konsolide cirosunu, 2009 yılında 787 milyon liraya çıkardı.