Evleri yanan, zor şartlarda yaşayan 4 çocuk sahibi Çetinkaya ailesine sahip çıktı

Zonguldak Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Ormanlı Beldesi Sofular köyünde, evlerinin yanmasının ardından güç şartlar altında yaşam m

Zonguldak Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, Ormanlı Beldesi Sofular köyünde, evlerinin yanmasının ardından güç şartlar altında yaşam mücadelesi veren 4 çocuk sahibi Çetinkaya ailesine sahip çıktı.

Gazetelerde çıkan haberler üzerine Sofular köyüne giderek mağdur aile ile görüşen Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan, aileye gerekli imkânları sunarak destekte bulundu.

Erdoğan, ailenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkânlarından yararlanabilmesi için gerekli müracaatların yapıldığını da söyledi. Erdoğan ayrıca, aileye bir ev yaptırılacağını da kaydetti.

Kdz. Ereğli'nin Ormanlı Beldesine bağlı olan Sofular köyünde yaşayan Çetinkaya ailesinin dramı, bir kaç gün önce bazı basın organlarında gündeme getirilmişti. 2008 yılında evi yanan ve bir çocuğu sakat olan İsmet Çetinkaya, tek isteğinin eşinin tedavisini yaptırabilmek ve çocuklarının sağlıklarına kavuşarak okullarına gönderebilmek olduğunu söylemişti. 2008 yılında İsmet Çetinkaya ve eşi Şerife Çetinkaya (39) çocukları Ceylan (16), İsmet (9), Oktay (9) Meryem (2) ve abisi Yaşar Çetinkaya ile baba yadigârı ahşap evde oturdukları evin yanması sonucu evsiz kalan Çetinkaya ailesi, muhtarın kendilerine verdiği köy konağında yaşamaya başladı.

Çetinkaya ailesi dramının basına yansımasının ardından, geçtiğimiz Pazartesi ailenin yaşadığı köye giden Hasan Erdoğan, aileye ilk etapta yol parası yardımında bulunarak, röntgenlerini çektirdi. Yapılan tetkiklerin ardından ailede tüberküloz (Verem) hastalığına rastlanmazken, ailenin 2 çocuğunda gelişim bozukluğu olduğu tespit edildi.

Konuyla ilgilenen Hasan Erdoğan, hasta olan çocukların ikisini Ereğli Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Hiç bir geliri olmayan ve derme-çatma bir evde yaşayan mağdur aileye destek olmayı sürdüren Erdoğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Abdullah Hasçelik'e konuyu intikal ettirerek, ailenin gerekli imkanlardan yararlanabilmesi için yeşil kart çıkarılması konusunda çalışmalara başlandığını açıkladı.

Ailenin feraha ulaşması için gerekli imkânların sağlanacağını ve konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Erdoğan; "Girişimlerimizin ardından öncelikle Şerife Çetinkaya, verem dispanserine gelip tetkiklerini yaptırmıştır. Yapılan incelemelerde tüberküloza rastlanmamıştır. Ancak, çocukların ikisinde gelişim bozukluğuna bağlı olarak hastalık söz konusudur. Çocuklar, Ereğli Devlet Hastanesi'nde gerekli tedaviyi göreceklerdir. Ailenin kumanya ihtiyacını karşılayacağız. Ailenin durumunu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik'e de intikal ettirdik. Yeşilkart çalışmaları da başlamıştır. Özürlü çocukları olmasından dolayı bakım parası bağlatacağız ve yanan evlerinin yerine yenisinin yapılması için malzeme temin edip, devlet, millet işbirliği çerçevesinde sıcak bir yuvalarının olmasını sağlayacağız. Mağdur aileye elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız." dedi.