Yibo Pansiyonlu Okullar Bölge Toplantısı Batman'da Yapılıyor

Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve Pansiyonlu Okullar Bölge Toplantısı Batman'da yapılıyor

Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve Pansiyonlu Okullar Bölge Toplantısı Batman'da yapılıyor. Toplantıya , Batman Valisi Ahmet Turhan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Saadettin Sabaz, İlköğretim Genel Müdür yardımcısı Mahmut Zengin, Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, Eğitim Araçları ve Donatım Daire Başkanı Ömer Erduran ile bölge illerinden 156 okul müdürü ve çok sayıda eğitimci katıldı.
Öğretmen Evi'nde yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende söz alan Batman Milli Eğitim Müdürü M. Şerif Akboğa, "Yatılı İlköğretim Bölge Okulları ve pansiyonlu okulların eğitimin çekicisi olduğu önemli bir gerçekliktir. Pansiyonlu okullarda ve yatılı ilköğretim bölge okullarımızda görev yapan müdürlerimizin her birinin öğrencilere bir aile ortamı sağlayarak her türlü gelişimlerini en iyi şekilde sağladıkları kanaatindeyim" şeklinde konuştu.

"YİBO YARASINA ÇARE BULALIM"
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Saadetin Sabaz, son 5 yılda eğitim alanında büyük değişikliklere gittiklerini belirterek, 1967 yılından beri değişmeyen müfredatı 2005 yılında çağın şartlarına göre değiştirdiklerini söyledi. Sabaz, "Müfredatı yenilediğimiz zaman, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, gelecekte kuracağımız hayata cevap verecektir. Türkiye'de ve dünyada bilgisayar teknolojisi çok hızlı bir şekilde gelişmektedir. Geceleyin Amerika ile MSN ile görüşen çocuk sabah okula
geldiğinde hayat bilgisi dersinde öğretmeni ona 'Bak postacı geliyor selam veriyor' haberleşme dersinde bunu anlatıyor. Böyle çarpık bir sistemde bu eğitim yıllarca kan kaybetmiştir" dedi.
Sabaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ülkemizde yatılılık sistemi 1960'lı yıllarda başlamış ve bugüne kadar klasik usullerle gelmeye devam etmiştir. Bu sistem bugün artık eğitimdeki bu çarpık gelişmeler karşısında mutlaka kendisini yenilemelidir. Son yıllarda yatılılık sistemi Bakanlığımıza çok çeşitli sıkıntılar yansıtmıştır. Bugün burada yaptığımız çalışma ile Ankara'dan ilgili birimlerin genel müdürü arkadaşlarımla birlikte Bakanlık olarak yatılı sistemin düzeltilmesi için neler yapılması lazım, neler düşünüyoruz, siz burada ne
yapıyorsunuz, sizin düşünceniz nedir; karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak ortak bir yol bulup bu yaraya çare bulmaya çalışacağız."

"SORUNLARI YUKARIYA İLETİN"
Batman Valisi Ahmet Turhan ise, okul müdürlerine seslenerek sorunları anlatmaktan çekinmemelerini istedi. Turhan, Türkiye'de devlet adamlarının, siyasetçilerin ve birçok ünlü kişinin yatılı okullardan çıktığına değinerek yatılı okulların önemine vurgu yaptı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.