Niğde Eczacılar Odası'nın kuruluşu için ilk adım atıldı

Kayseri'ye bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Eczacılar Odası Niğde İl Temsilciliği'nin 53. Bölge Niğde Eczacı Odası olması yolunda görüşmeler yapıld

Niğde Eczacılar Odası'nın kuruluşu için ilk adım atıldı
Kayseri'ye bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Eczacılar Odası Niğde İl Temsilciliği'nin 53. Bölge Niğde Eczacı Odası olması yolunda görüşmeler yapıldı.

Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Genel Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak'ın başkanlığında yapılan toplantıya II. Başkan Eczacı Harun Kızılay, Merkez Heyeti Üyeleri Doç.Dr. Mustafa Arslan, Eczacı Nevin Taşlıçay, 12. Bölge Kayseri Eczacı Odası Başkanı Ahmet Özçavuşoğlu, Kayseri Eczacı Odası önceki dönem başkanı Bülen Ünsal, Kayseri Eczacı Odası Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri ile Eczacılar Odası Niğde İl Temsilcisi Nihat Öztürk ve Niğdeli eczacılar katıldı.

Niğde Ticaret Odası toplantı salonundaki programda konuşan TEB Genel Başkanı Erdoğan Çolak, "Bugün buraya Kayseri Eczacılar Odası'ndan ayrılıp, Niğde Eczacılar Odası oluşumunu belirlemek için geldik. Heyet beş kişiden oluşacak ve 3 ay içerisinde bir Genel Kurul gerçekleştirecek. Niğde Eczacılar Odası resmen kurulmuş olacak. Bunu sonucunda da artık Niğdeli meslektaşlarımıza hizmet veren bir temsilcilik olmaktan ziyade Eczacı Odası sıfatı ile işlem gören bir yapıya bürünecek. Bunun önemi ise burada artık bir yönetim Kurulunun, bir denetleme kurulunun, bir onur kurulunun ve kongre delegelerinin olmasıdır. Yani Niğde artık eczacılık örgütlülüğü açısından kendini yöneten bir noktaya gelecek." ifadesini kullandı.

Niğde Eczacılar Odası'nın Türkiye genelinde 53. oda olacağını dile getiren Çolak, "Bugün burada yapılan toplantı ile birlikte 53. Niğde Bölge Eczacı Odası'nı kuruyoruz. Bu aşamadan sonra Niğde tek başına bir oda oluyor. Oluşum, eczacılık demokrasisinin gelişmesi açısında da son derece önemli." diye konuştu.

Niğde Eczacılar Odası'nın kurulmasıyla, şimdiye kadar Kayseri'ye bağlı olarak sürdürülen temsilciliğin sona erdiğini ifade eden Çolak, "Temsilcilik olunca bir arkadaşımız bu işle ilgileniyordu ancak Eczacı Odası olunca yaklaşık 40 kişilik bir ekip bu örgütlülüğün içerisinde olacak. Yani birden bire 1 kişiden 40 kişilik bir yönetim çarkı oluşuyor, bu da hareketliliği, ivmeyi, potansiyeli, etkinliği daha da çoğaltıyor. Hizmetin kalitesi artıyor, arkadaşlarımız kendi kaynaklarıyla kendilerini yönetebilir bir noktaya geliyorlar. Arkadaşlarımız daha çok etkinlik, meslek içi eğitimler, çeşitli konularda açıklamalar yapacaklar. Valiliği, belediyeyi ziyaret ederek kamu daireleri ile görüşmeler yapacaklar. Dolayısıyla bire bir eczacının sorununa vakıf bunları çözebilen bir yönetim modeli oluşturuluyor." şeklinde konuştu.