Milli Güvenlik Kurulu Bildirisi (1)

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada, terörle mücadele ile 1915 olayları ile ilgili yapılan açıklamaların ve bu konuda gerçekleştirilen girişimlerin değerlendirildiği belirtildi.

MKG toplantısında ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmelerin ele alındığı ifade edildi. Konuyla ilgili yazılı açıklamada, "Bu bağlamda birlik ve beraberliğimiz, halkımızın huzur ve refahını hedef alan, kapsamlı bir yaklaşım ve demokrasi ile hukukun demel ilkeleri çerçevesinde yürütülen mücadelenin, devletimizin tüm kurumlarının etkin işbirliği temelinde, halkımızın tahrikler karşısında sergilediği sağduyu ve devletimize güven ve desteğinden alınan güçle, bu tehdit bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdürüleceği bir kez daha teyit edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Toplantıda 1915 olayları ile ilgili yapılan açıklamaların ve bu konuda gerçekleştirilen girişimlerin değerlendirildiği ifade edilerek, "Bazı ülkelerce 1915 olayları ile ilgili olarak yapılan açıklamalar ve bu konuda tarafımızdan gerçekleştirilen girişimler değerlendirilmiştir. Türk ve Ermeni uluslarının ortak tarihlerinin ancak gerçekliği tartışılmayacak kanıt ve belgeler temelinde, önyargılardan arındırılmış olarak, tarafsız ve bilimsel bir yaklaşımla değerlendirilebileceğinin altı çizilmiştir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:
"Irak'a 7 Mart 2010 tarihinde gerçekleşen parlamento seçimleri ve seçimlerin ardından başlayan hükümet oluşturma süreci bağlamındaki gelişmeler ile ülkemizin bu çerçevede çeşitli Iraklı siyasi gruplarla gerçekleştirdiği görüşmeler ele alınmış, ayrıca terörle mücadeleye ilişkin Türkiye-Irak ile ABD üçlü mekanizması sürecinde son dönemde yapılan çalışmalar değerlendirilmiştir."

Bu arada, Başbakan Erdoğan ve bazı bakanların, toplantının tamamlanmasından yarım saat kadar sonra Köşk'ten ayrıldıkları görüldü.