Belediye Başkanı Saatcı'yı bıçaklayan şahıs hastaneye gönderilecek

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur'u, bıçakla yaraladığı iddiasıyla hakkında kasten adam öldürm

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur'u, bıçakla yaraladığı iddiasıyla hakkında kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan iki kez, 13 yıldan 20 yıla kadar hapsi istenen Halit Turşucu, yeniden hakim karşısına çıktı.

Duruşma öncesi adliye binası çevresinde ve içerisinde polis tarafından güvenlik önlemleri alınırken, Başkan Saatcı ve Yardımcısı Cesur duruşmaya katılmadı.

Duruşmada kendisini savunarak, yaraladığı Mehmet Yılmaz Cesur ile olan ilişkilerini anlatan Turşucu, Cesur'un evinde kaldığını, beraber vergi dairesine gittiklerini ve sürekli görüştüklerini söyledi. Ayrıca, polisin ve cumhuriyet savcısının olaydan sonra kendisinden tam ifade almadıklarını iddia eden sanık Halit Turşucu, mahkeme başkanına daha kapsamlı ifade vermek istediğini belirtti.

Başkan Behçet Saatcı ve Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur'un avukatları ise sanık Halit Turşucu'nun, yaralama işlemini gerçekleştirdikten sonra karakola girdiği andaki hal ve davranışlarının tespiti amacıyla ilk görenlerin dinlenmesini istedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, Halit Turşucu'nun, sağlık durumunun kontrolü için İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme başkanı ayrıca, istekler doğrultusunda bıçaklama olayının ardından karakola sığındığı anda ilk gören Emniyet Müdür Yardımcısı ve Emniyet Müdürü'nün tanık olarak dinlenmesini karara bağladı. Zanlı, daha önce de Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından sağlam raporu almıştı.