TÜBİTAK'ın Eğirdir Gölü'nde yaptığı çalışma son aşamaya geldi

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen 'Eğirdir Gölü Havzası Koruma Planı ve Özel

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen 'Eğirdir Gölü Havzası Koruma Planı ve Özel Hüküm Belirleme' çalışmasının son aşamaya geldiğini açıkladı.

Eğirdir Gölü'nün korunmasına yönelik olarak göl ve çevresinde yapılacakların bu koruma planı çerçevesinde belirleneceğini ifade eden Önal, "TÜBİTAK çalışmalarına 12 Ağustos 2009 tarihinde başladı. Çalışmalar 4 ay daha sürecek. Toplanan verilerle hazırlanan çalışmalar kurumlar arasında tartışıldıktan sonra son şekli verilecek." dedi.

Vali Öner, özel hüküm belirleme çalışmaları içinde yer alması gereken hususların bilimsel verilerle ortaya konduğunu ancak bunun bir alan çalışmasıyla da pekiştirilmesini istediklerini kaydetti.

12-13 Mayıs tarihlerinde göl çevresinde ilgili tarafların katılımıyla alan çalışması yapacaklarını kaydeden Öner, "Belirli noktalarda duracağız, belirli noktalarda incelemeler yapacağız. Belirli noktalarda tartışmalarımız olacak. İki günlük çalışma sonunda özel hüküm belirleme çalışmasının asgari hatayla, minimum hatayla, olabildiğince hatasız bir şekilde yapılması için gerekli katkıları sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.