Telekomdan 'Türkiye'ye Değer' çalışmasına 63 milyon yatırım

Türk Telekom 'Türkiye'ye Değer' adlı proje kapsamında Ege'de 63 Milyon liralık bir yatırım yaptı.

Telekomdan 'Türkiye'ye Değer' çalışmasına 63 milyon yatırım
Türk Telekom, 'Türkiye'ye Değer' projesi kapsamında Ege'nin 6 ilini kapsayan 'Batı 1 Bölgesi'ne 63 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi. Kağıt tasarrufunu amaçlayan e-fatura kapsamında bölgeye 8 bin ağaç diken Telekom, 77 ilçeye 82 internet evi kurdu ve 16'sı milli 672 sporcu yetiştirdi. Türk Telekom Batı 1 Bölge Müdürü Yücel Yaşar, "Türkiye'ye değer ama Ege'ye daha çok değer" dedi.
Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, Regülasyon ve Destek Hizmetleri Başkanı Şükrü Kutlu ve Batı 1 Bölge Müdürü Yücel Yaşar, dün Swissotel'de 81 ilde gerçekleştirdikleri "Türkiye'ye değer" projesiyle ilgili bilgi verdi. Türkiye'ye değer buluşmaları kapsamında dördüncü toplantısını İzmir'de gerçekleştiren Telekom'un kurmayları, sosyal sorumluluk projelerini sürdüreceklerini belirtti. Çalışmalarıyla ilgili genel bilgi aktaran Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, 81 ilde 900'den fazla internet evi kurduklarını söyledi.

49 OKUL YAPILDI
Eğitim ve internet projeleri kapsamında cebit ve vitamin internet paketlerini ürettiklerini belirten Demircan, "Cebit ve vitamini 50 bin devlet okulu, 250 bin öğrenci ve 200 bin öğretmen ücretsiz kullanıyor. Şimdi bu programları, Çince ve Arapça da satıyoruz. Ülke çapında değişik branşlarda 28 bin sporcu yetiştirdik. E-fatura kapsamında 12 milyon abone kağıt tasarrufu yapıyor. Bu kapsamda 100 bin ağaç diktik. Çevre projelerimiz dünyada 20'den fazla ödül aldı. Türk Telekom, Türkiye'nin en değerli markası seçildi" diye konuştu.
Türk Telekom Regülasyon ve Destek Hizmetleri Başkanı Şükrü Kutlu ise, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladıkları protokol kapsamında ülke genelinde okul ihtiyacı olan yerlerin kurumlarına bildirildiğini belirterek ihtiyaç doğrultusunda anahtar teslimi okullar yaptırdıklarını söyledi. Türkiye'de örneği olmayan okullar inşa ettiklerini belirten Kutlu, "Türkiye genelinde 49 okul yaptırdık ve bu okullarda 40 bin öğrenci eğitim görüyor. Bilgisayar ve biyoloji laborutauarına kadar eksiksiz olan okullarımızın her biri Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile yapıldı. Ayrıca 16 adet öğgrenci yurdu, 8 spor salonu yaptık. 28 bin çalışan ile 'Bir fark yaratsak yeter, bu da Türkiye'ye değer' anlayışındayız" diye konuştu.

'Amacımız bölgeyi 1 numara yapmak'

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla ve Uşak illerini kapsayan Batı 1 Bölge Müdürü Yücel Yaşar ise, bölgelerini 1 numara yapma gayretinde olduklarını ifade etti. Batı 1 Bölgesi'nde 2 bin 803 çalışan ve 3 milyon 81 bin abone bulunduğunu kaydeden Yaşar, bin 590 adet de santrala sahip olduklarını söyledi.
Bölgenin ayrıca 13 milyon 557 bin kilometrelik bir fiber optik kablo uzunluğu bulunduğu bilgisini veren Yaşar, "Bölgemizin tamamına e-fatura kapsamında 8 bin ağaç diktik. 6 ilde 77 ilçede 82 internet evi kurduk. Okullara 3 bin 528 vitamin internet paketi bağışladık. 16'sı milli 672 sporcu yetiştirdik ve 3 de eğitim binası kazandırdık. Batı 1 Bölgesi olarak Türk Telekom'dan 'Ege'ye daha çok değer' diyerek destek bekliyoruz" şeklinde kendini ifade etti.

TELEFONA SİGORTA
Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, toplantının son bölümünde Türk Telekom'un özelleşmesi sonrasında tüketiciye daha çok değer verdiğini söyledi. 2009 Kasım'dan önce kampanya yapmayan Telekom'un önemli kampanyalar yaptığını belirten Demircan, bu kampanyalar kapsamında ebonelerinin 1.2 milyar dakika bedava konuştuğunu kaydetti. Bunun da 120 milyon liralık bir telefon görüşmesini ifade ettiğini belirten Demircan, bir süre sonra ev sigortası dönemini başlatacaklarını belirterek, "Önümüzdeki Mayıs ayından itibaren aboneye örneğin faturasına 1.2 lira ekleyerek 'evinizde ev telefonu varsa ev sigortası yapacağız' diyeceğiz. Ya da aynı rakamlarla firmalarla anlaşıp evlere alarm sistemi kuracağız. Çok yakında bu kampanyaları tanıtacağız" diye konuştu.