Kasiad'ın Almanya İş Ve Kültür Gezisi Sona Erdi

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) üyesi işadamları, iş ve kültür gezisi için gittiği Almanya'dan döndü.

Kasiad'ın Almanya İş Ve Kültür Gezisi Sona Erdi
KASİAD'ın bir hafta süren Almanya programına katılan ve beraberinde siyasi parti il başkanı, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu 70'e yakın işadamı, iş ve kültür gezisini tamamlayarak yanı sıra Munich'te açılan ve 92 ülkenin katıldığı dünyaca ünlü yapı ve inşaat fuarını da gezdi. Frankfurt'tan direk uçakla Samsun-Çarşamba Havaalanı'na gelen işadamları, bir haftalık iş ve kültür gezisini olumlu olarak değerlendirdi.
Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, programın son derece verimli geçtiğine inandığını söyledi. İşadamları ile birlikte gerçekleştirilen görüşmelere kendisinin de katıldığını belirten Burma, "Gezdiğimiz yerlerin durumlarını görüp, Samsun ile değerlendirme şansım oldu. Fuara katıldık. Çok yönlü ve çok büyük bir fuardı. Çalışan Türklerin geldikleri, yakaladıkları fırsatları gördük. Bunun yanında Türklerin açtığı eğitim kurumlarını gezdik. Bu gezi bizim için önemli, mukayese etme, ilham alma, iletişim kurma anlamında son derece başarılı bir gezi olduğu kanaatindeyim" dedi.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise iş ve kültür gezisinin çok verimli geçtiğini söyledi. Gezide iş görüşmelerinin yanı sıra Türk eğitim kurumlarını da ziyaret ettiklerini kaydeden Demirtaş, "Dünyanın sayılı büyük ülkelerinin katıldığı fuarda belediyeye yönelik çalışmaları görme imkanımız oldu. Kısaca programın baştan sona çok verimli geçtiğine inanıyorum" diye konuştu.
AK Parti Samsun İl Başkanı Adem Güney de Samsunlu işadamları ile birlikte olmak, onların yurt dışındaki heyecanlarına şahit olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Samsun'dan giderek Almanya'ya yerleşmiş ve orada iş kurmuş işadamları ile birlikte olmak, onların, 'daha iyi neler yapabiliriz' araştırmalarına şahit olduklarını ifade eden Güney, "Samsun ve Türkiye'mizin geleceği açısından sevindirici bir olay. Gezdiğimiz şehirlerde hemşehrilerimizle bir araya geldik. Onların çalışmalarına, kurdukları müesseselere şahit olduk. Alınan başarının gelecekte büyük kapılar açılmasına vesile olacak çalışmaları yerinde gördük. İşadamlarımız yaptıkları ikili görüşmelerle yeni yeni hedefleri önlerine koydu. Almanya'da Türk yatırımcılar tarafından açılan eğitim kurumlarını ziyaret ettik. Çalışmalar bu hızla devam ettiği takdirde eğitimden, ticarete kadar birçok alanda kısa zaman sonra Türk insanının Avrupa'da söz sahibi olacağını görmek mümkün olacak. Umuyorum ki artık dünya, halkımızın yazdığı destanları okuyacak. Samsunlu işadamları ile gerçekleştirdiğimiz bir haftalık gezide biz buna şahit olduk" şeklinde konuştu.

KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da geleneksel yurt dışı seyahatlerinden birini daha başarıyla tamamladıklarını, çok verimli bir gezi olduğuna inandığını söyledi. Hacıkerimoğlu, şunları söyledi: "Geleneksel hale getirdiğimiz iş görüşmeleri ziyaretlerinden birisini daha gerçekleştirmiş olduk. Öyle bir tarihe denk getirdik ki üç yılda bir düzenlenen dünyaca ünlü 92 ülkenin katıldığı yapı fuarına da katıldık. Dolayısıyla hem iş hem de kültür gezisini gerçekleştirmiş olduk. Bizi ziyadesiyle memnun etti. Biz bu seyahatimize katılan seçkin işadamları ile bir iş gezisi daha gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Farklı çevrelerden böyle bir mozaik ile uzak diyarlarda 7-8 gün bir arada seyahati kazasız, uyum içinde tamamlamaktan mutluluk duyuyor, ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu önemli geçiş döneminde, gezimizin birlik ve beraberliğe ciddi bir örnek teşkil ettiğini umuyoruz. İnanıyoruz ki ülkemizin gerek sosyal, gerekse ekonomik kalkınmasına en önemli katkı sağlayacak etkenlerden bir tanesi birlik ve beraberlik içinde yaşama anlayışı içinde olmaktır, dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz bu gezi bu anlamda önemli rol üstlenmiştir. Çok mutluyuz, çok memnunuz birbiriyle uyum içinde hareket eden 70'e yakın gezi katılımcısı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum."