Taksi İle Dolmuş Şoförlerine Yönelik Cinayet Ve Gasp Olayları

14 ay içinde üç taksi ve dolmuş şoförünün öldürüldüğü Eskişehir'de, son 4 yıl içinde 5 taksici gasba uğradı.

Taksi İle Dolmuş Şoförlerine Yönelik Cinayet Ve Gasp Olayları
Alınan bilgiye göre, 11 Şubat 2009 gecesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen olayda, minibüs şoförü Hüseyin Ceylan (53) aracında tüfekle başından vurularak öldürüldü. 12 Şubat 2009 gecesi ise, yine aynı mahallede dolmuşçu Rıdvan Meriç (50), aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Ceylan ile Meriç'in katil zanlısı oldukları iddiasıyla yakalanan İ.K. (18), Cüneyt Ö. (24) ve S.K. (17), yargılandıkları mahkemede toplam iki ağırlaştırılmış müebbet ve 152 yıl hapse çarptırıldı.
Dün taksi şoförü İlker Kesikbaş'ı (31), "sarı ışıkta geçme" meselesi yüzünden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yakalanan A.M. (18) ise, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Öte yandan kentte son yıllarda meydana gelen taksici gasbı olayları şöyle:
"2006 yılı aralık ayında Ertuğrulgazi Mahallesi'nde taksi şoförü Remzi G.'nin silah zoruyla aracı gasp edildi. Olayın şüphelisi T.O. polis ekiplerince yakalandı. 2007 senesi ocak ayında Zafer Mahallesi'nde taksi şoförü Hasan N. aracına müşteri olarak binen 2 kişi tarafından bıçakla yaralandı ve 70 lirası gasp edildi. Olaydan sonra yakalanan sanıklar O.O. (24) ve C.Y. (25), yargılanıp 10'ar yıl 10'ar ay hapse çarptırıldı. 2008 yılı mart ayında Uluönder Mahallesi'nde taksi şoförü Mehmet K.'ye tabanca doğrultan 2 kişi, 30 lirasını gasp etti. Olayın şüphelileri K.E. (22) ve M.G. (20) yakalandı. 2009 senesi ekim ayında Dede Mahallesi'nde taksi şoförü Muhsin E.'nin bıçak zoruyla 30 TL'si gasp ettikleri iddia edilen 4 şüpheliden 1'i tutuklandı. 2009 yılı kasım ayında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde taksi şoförü Tuncay T.'nin aracına müşteri olarak binen iki kişi, bıçak ve silah zoruyla cep telefonu, 5 lira ve araç telsizini gasp etti. Olayın şüphelileri E.Y. (19) ve S.Ç. (25), 6 gün sonra yakalandı."
Taksiciler, artan olaylar üzerine araçlarına acil durum çağrı sistemi ya da telsiz taktırdıklarını belirterek, "Kentte 500'e yakın taksi çalışıyor. Artık taksici ve dolmuşçu esnafı gece çalışmaktan tedirginlik duyar hale geldi. Can güvenliğimiz yok" diye tepkilerini dile getirdi.