Deniz Kuvvetleri Rizeli İle Buluştu

Deniz Kuvvetler Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın tanıtımının yapıldığı Gezici Tanıtım Tır'ı Rize'ye geldi.

Deniz Kuvvetler Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın tanıtımının yapıldığı ve Deniz Harp Okulu'nda eğitim görmek isteyebilecek gençlerin dikkatini çekmek için Rize'ye gelen Tır, Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda park ederek kapılarını halka açtı. Tır Rizelilerin yoğun ilgisi ile karşılandı.
Faaliyetleri ile ilgili açıklama yapan Deniz Binbaşı Gökhan Gürbüz, "Bir deniz ülkesi olan Türkiye'nin gençlerinin de denizci olması için Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu ile Diniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının tanıtımını yapmak üzere hazırlanan 'Gezici Tanıtım TIR' halkımızın ziyaretine açılmıştır. Gezici Tanıtım TIR'ında Deniz Harp Okulu, Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Deniz Lisesine ait fotoğraflar, broşürler, tanıtım malzemeleri, gemi maketleri
bulunacak ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Deniz Okullarını tanıtıcı filmler gösterilmektedir."dedi.
Deniz Binbaşı Gökhan Gürbüz ayrıca Deniz Harp Okulu için başvuru tarihlerini açıklayarak, "Başvurular Deniz Harp Okulu için 05 Nisan - 07 Haziran 2010; Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu için ise 05 Nisan - 28 Mayıs 2010 tarihleri arasında yapılacaktır. Geleceğimizin güvencesi olan Mavi Vatanımız çevre denizlerimiz ile dünya denizlerinde Türk Sancağını dalgalandırma onuru yaşamak isteyen gençlerimizi Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik ailesine katılmaya davet ediyoruz" dedi.