Akın Öngör'den bankacılık sektörüne övgü

Garanti Bankası eski Genel Müdürü Akın Öngör, Türk bankacılık sektörünün şu an itibarıyla çok iyi yönetildiğini ve önemli aşama kat ettiğini vurguladı

Garanti Bankası eski Genel Müdürü Akın Öngör, Türk bankacılık sektörünün şu an itibarıyla çok iyi yönetildiğini ve önemli aşama kat ettiğini vurguladı.

Zaman Gazetesi çalışanlarına verdiği konferansta bankacılık sektörünü değerlendiren Öngör, kuruluşların değişen şartlara hazırlıklı olmaları halinde hedeflerine varacağını ve arzulanan başarıyı elde edeceğini ifade etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) ve Merkez Bankası'nın iyi idare edildiğinin altını çizen Akın Öngör, "Bu idare biçimi bankalarımıza da yansıyor. BDDK Başkanı'nı ve Merkez Bankası Başkanı'nı kutluyorum." dedi.

'Benden Sonra Devam' adlı kitabını da tanıtan Öngör, idareci olarak kurumsal anlamda yaptığı icraatlardan söz etti. Garanti Bankası eski Genel Müdürü, "Kadroda ve kurumda önemli değişiklikler yaptık. Katılımcı ve diyaloga açık bir yönetim anlayışı uyguladık. Diğer ülkelerde ekonomik bunalımlardan başarıyla çıkan bankaları iyi inceledik ve onların metotlarını uyguladık." ifadelerini kullandı.