AK Parti: Oylamada, milletvekillerimize refakat edildiği iddiası yalandır

AK Parti, bugün bir gazetede yer "Fireye karşı 19+1" sistemi başlığı ile verilen habere sert tepki gösterdi. Haberin yalan ve dayanaksız olduğu belir

AK Parti, bugün bir gazetede yer "Fireye karşı 19+1" sistemi başlığı ile verilen habere sert tepki gösterdi. Haberin yalan ve dayanaksız olduğu belirtilirken, milletvekillerinin oylarını kendi özgür iradeleri ile gizli bir şekilde kullandığı vurgulandı.

AK Parti Grup Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Anayasa değişikliği teklifinden rahatsız olan bazı çevrelerin, oylamalar devam ederken hemen her gün bir tartışma konusu açarak engelleme girişimlerinde bulunduklarını ifade edildi.

Bunun son örneğinin oy kullanma işlemi sırasında milletvekillerine refakat edildiği iddiasının olduğu hatırlatıldı.

"Anayasa değişikliği oylamalarında AK Parti üyesi milletvekillerinin hür iradeleriyle ve 'gizli' olarak kullanmaktadır." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "TBMM İçtüzüğünde anayasa değişikliği oylamalarının 'gizli' olarak nasıl yapılacağı açıktır. Anayasa değişikliği oylamalarında grup yöneticilerimizin, parti grubumuza mensup milletvekillerinin oy kullanmaları sırasında refakat ettikleri iddiası asılsızdır, yalandır. Baskı ve yönlendirmeyle milletvekillerine oy kullandırmayan CHP ve yöneticilerinin oy kullanma işlemleriyle ilgili ortaya atılan iftiralara aracılık etmesi son derece düşündürücüdür. Yaşananların farkında olan aziz milletimiz demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne yeni ve çağdaş normlarda bir anayasa kazandırma çalışmalarını takdir etmekte, muhalefetin engelleme girişimlerini de ibretle izlemektedir. Bu vesileyle Anayasa değişikliği görüşmelerine gölge düşürmek isteyen kesimlerin her gün AK Parti grubu ve milletvekilleri üzerinden yeni bir polemik oluşturmaya çalışarak, beyhude çabalar içine girmelerini esefle kınıyoruz."