Arınç'tan, 'Yağmur Yağacak, Töreni Çabuk Başlatın' Talimatı

Eskişehir'de bir okul açılışına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yağmur çiselemeye başlayınca, "Korktuğum başıma geliyor

Eskişehir'de bir okul açılışına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yağmur çiselemeye başlayınca, "Korktuğum başıma geliyor. Yağmur yağacak, töreni çabuk başlatın" talimatını verdi.
Bülent Arınç, eşi Münevver Arınç ile birlikte Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde 22. dönem milletvekili ve işadamı Fahri Keskin tarafından yaptırılan Fahri Keskin Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Öğrencilerin sevgi gösterileriyle karşılanan Bakan Arınç, protokoldeki yerine geçtiğinde yağmur çiselemeye başlayınca, "Korktuğum başıma geliyor. Yağmur yağacak, töreni çabuk başlatın" talimatını verdi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törende yaptığı konuşmada, eğitimin her işin başı, eğitimin başının da okul olduğunu belirterek, "2002 yılına kadar Türkiye'de devlet bütçesini yaparken birinci sırada hep Milli Savunma Bakanlığı gelirdi. Askeri harcamalar, toplar, uçaklar, bombalar, kruvazörler, milli savunma genel bütçenin birinci sırasında olurdu. 2003'ten bu yana 7 sene geçti. Türkiye'nin genel bütçesinde birinci sıra Milli Eğitim Bakanlığı'nındır. Artık Milli Eğitim'e daha çok imkan
ve kaynak aktarıyoruz çünkü buna ihtiyacımız var. 17 milyon öğrenciyi iyi dersliklerde, güzel okullarda pırıl pırıl öğretmenlerimizin elinde, ders araç ve gereçleri, laboratuvarlar, bilgisayarlarıyla baş başa bırakabilirsek çocuklarımızın eğitiminden hepimiz emin olacağız" diye konuştu.
Arınç, tebrik ettiği hayırsever Fahri Keskin'e plaket verdi. Konuşmaların ardından Odunpazarı Belediyesi mehter takımı gösteri sundu ve okulun açılışı yapıldı. Özel projeyle Selçuklu ve Osmanlı mimarisine benzetilmeye çalışılan ve kubbeli çatı bölümü kütüphane olarak kullanılan 24 derslikli okulun 2 milyon TL'ye mal olduğu ve şu an 185 öğrenci, 13 öğretmen ve bir hizmetliyle eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürüldüğü bildirildi.