Avukatlardan, Bağlı Bulundukları Baroya Tepki

İstanbul Barosu'na üye bir grup avukat, baronun Mahmut Esat Bozkurt adına ödül vermesini ve bu ödülün Kadir Özbek'e takdim edilmesini protesto etti.

  Avukatlardan oluşan bir grup , öğlen saatlerinde İstanbul Adliyesi önünde toplandı . Ellerinde , " Bize ödül borcun var " yazılı dövizler bulunan avukatlar , bağlı bulundukları baroyu protesto etti . Grup adına konuşan Avukat Nurcan Yılmaz , " Türkiye Barolar Birliği meslek kuralları , tüm avukatlar için bağlayıcıdır . Baro yönetim kurulu üyesi ya da başkanı olmak , bir avukata diğer meslektaşlarına karşı üstünlük sağlamaz . İstanbul Barosu , kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde Mahmut Esat Bozkurt adına bir ödül
töreni düzenlemiş ve Kadir Özbek bu ödülü almıştır . ' Türk olmayanların Türk vatanında bir hakkı vardır , o da Türklere hizmetçi olmaktır , köle olmaktır ' sözünün sahibi olan Mahmut Esat Bozkurt , ırkçı ve ayırımcı düşüncelere sahiptir . Onun adına ödül vermek insan hakkını savunan barolara yakışmamaktadır . Biz bunu kabul etmiyoruz . Kadir Özbek isminin nasıl belirlendiği açıklanmalıdır " dedi .
Grup , açıklamanın ardından dağıldı .