Eroğlu: 'Yaşayabilir bir çözüm için çalışacağım. masadan kaçmayacağım'

KKTC'de bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Derviş Eroğlu, "Her şeye rağmen halk beni cumhurbaşkanı seçti

Eroğlu: 'Yaşayabilir bir çözüm için çalışacağım. masadan kaçmayacağım'
  KKTC ' de bugü ; n yapılan cumhurbaşkanlığı seç ; imini kazanan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Derviş Eroğlu , ' Her şeye rağmen halk beni cumhurbaşkanı seç ; ti . İradesini sandıkta gö ; sterdi . Yaşayabilir bir ç ; ö ; zü ; m iç ; in ç ; alışacağım . Masadan kaç ; mayacağım ' dedi .
Cumhurbaşkanı seç ; ilen Derviş Eroğlu , UBP Genel Merkezi ' nde eşi Meral Eroğlu ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ' la birlikte partilileri selamladıktan sonra bir aç ; ıklama yaptı . Eroğlu , Rum Yö ; netimi Başkanı Hristofyas ' la Kıbrıs sorununu ç ; ö ; zeceğine inandığını sö ; yledi . Eroğlu , ' Kıbrıs Tü ; rk halkının onuruna yaraşır bir anlaşma iç ; in mü ; zakere masasında olacağını ve onurlu ve yaşayabilir bir anlaşma iç ; in ç ; alışacağını ' kaydetti . Eroğlu , ' Her şeye rağmen halk beni cumhurbaşkanı seç ; ti . İradesini sandıkta gö ; sterdi . Yaşayabilir bir ç ; ö ; zü ; m iç ; in ç ; alışacağım . Masadan kaç ; mayacağım ' ifadelerini kaydetti .

Seç ; im ö ; ncesinde kendisiyle ilgili sö ; ylenenlere kimsenin itibar etmemesini isteyen Eroğlu , ' mü ; zakere masasından kaç ; an kişi olmayacağını ve Tü ; rkiye ile birlikte uğraş vereceğini ' vurguladı .


ATATÜ ; RK MEYDANI ' NDA HALKA HİTAP ETTİ

Derviş Eroğlu , parti binasındaki konuşmasının ardından Atatü ; rk Meydanı ' nda toplanan taraftarlarına hitap etti . Meydanda toplanan coşkulu kalabalığa teşekkü ; r eden Eroğlu , ' Saray da sizindir , mü ; zakere masasındaki ses de sizindir ' dedi .

Eroğlu , seç ; im sonucunu kutlayan binlerce taraftarına , ' Mü ; zakere masasında onurumuzla mü ; cadele edeceğiz ' diye konuştu .

Davul , zurna ve havai fişekler eşliğinde kutlama yapan Eroğlu taraftarları , araç ; konvoylarıyla zafer turu attı .