Alaşehir'de Entegre Ve Kontrollü Tarım Çalışması

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafında, Tarım Müdürleri, teknik personel, üretici ve ihracatçılara yönelik entegre ve kontrollü yaş sebze meyve üretimi ve pazarlamayla ilgili yürütülen bir projenin tanıtımı gerçekleştirildi

Alaşehir'de Entegre Ve Kontrollü Tarım Çalışması
  Manisa ' nın Alaşehir ilçesinde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafında , Tarım Müdürleri , teknik personel , üretici ve ihracatçılara yönelik entegre ve kontrollü yaş sebze meyve üretimi ve pazarlamayla ilgili yürütülen bir projenin tanıtımı gerçekleştirildi .
Alaşehir Ziraat Odası ' nda düzenlenen toplantıya Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Bitki Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcıları Dr . Ahmet Aslan , Dr . Kadir Melen , Manisa İl Tarım Müdür Yardımcısı Şener Uysal ve Manisa iline bağlı 15 ilçenin Tarım Müdürleri , görevli teknik personel , üreticiler ve ihracatçılar katıldı .
Bitki Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr . Ahmet Aslan , dünyaca ünlü sultaniye üzümü sezonunun başlamasıyla birlikte , ürünün üretiminde , sezon başından sonuna kadar tüm uygulamaların kontrol altında tutulması ve kaliteli sağlıklı ürün yetiştirilmesi gerektiğini , entegre ve kontrollü ürün yetiştirmenin önemi , kalıntısız ürün yetiştirme , üretim ve pazarlamanın önemi , ihracatta yaşanan zorlukları anlattı .
Dr . Kadir Melen de , üretici olarak iç ve dış piyasaya sağlıklı ve güvenli ürün yetiştirmek zorunda olduklarını vurgulayarak , " Bu amaçla tüm üreticilerimiz denetimli kontrol altına alınacaktır . Bakanlık olarak iyi ve kalıntısız ürün yetiştiren üreticilerimize logolu satış sertifikası vereceğiz ve üreticimiz bu logo ile ürününü kolayca satabilecektir . Üreticimiz ürününü hasat yapacağı zaman ilgili birimden analiz isteğinde bulunacak , istekte bulunan üreticimizin ürünü bakanlık tarafından ücretsiz olarak analiz yapılacaktır . Her üreticimiz ister Tarım Müdürlükleri ' nden ücretsiz olarak , ister kendi imkanlarıyla tarım danışmanları tutaca , ürününü bu danışmanların kontrolünde yetiştirecektir . Yetiştirdiği ürününün bakanlık tarafından ücretsiz olarak kalıntı analizi yaptırabilecektir . Böylece ürününe daha kolay pazar bulabilecektir . Danışmanlık görevini üstlenen teknik elemanlar da ürünün başından sonuna kadar tüm zamanlarda izleme , kontrol ve değerlendirmelerini yapacaklardır . Her üretici mutlaka kayıt altına alınacaktır . İç ve dış piyasada tüketilen ürün 5179 sayılı yasa gereği menşeisiz olarak satılamayacaktır . Ürün ile ilgili olumsuzluk yaşanması halinde ürünün nereden geldiği , hangi üretici tarafından yetiştirildiği bilinebilecektir . " dedi . Melen , temel amaçlarının ; temiz çevre , güvenli gıda ve sağlıklı toplum olduğunun altını çizerek , bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti .