Yibo Öğrencisi 41 Kişi Turistik Mekanları Gezdi

Bingöl'ün Adaklı ilçesinde bulunan yatılı ilköğretim bölge okulu (YİBO) öğrencilerinden oluşan 41 kişilik heyet, Ankara ve Nevşehir'de turistik mekanları gezdi.

Yibo Öğrencisi 41 Kişi Turistik Mekanları Gezdi
Adaklı Kaymakamı Murat Kahraman'ın öncülüğünde Adaklı YİBO Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği Başkanlığı tarafından organize edilen gezi programına katılan 41 öğrenci, 7-11 Nisan 2010 tarihleri arasında gezi amacıyla Ankara ve Nevşehir'e gönderildi. Öğretmenler nezaretinde geziye gönderilen öğrencilerin tarihi, turistik ve kültürel zenginlikleri görüp tanımalarının amaçlandığı belirtildi. Gezinin ilk ayağında Ürgüp, Göreme yöresindeki peribacaları ve Derinkuyu'daki yeraltı şehirleri, açık hava müzesi gibi yerleri gezen öğrenciler tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldıklarını ifade etti. Avanos'taki çanak-çömlek atölyelerini de gezen öğrenciler, usta ellerin şekil verdiği seramikleri yapmaya çalışırken ilginç görüntüler yaşandı.
Gezinin ikinci ayağında ise Ankara'da Anıtkabir ve Atatürk Orman Çiftliği'ni gezen öğrenciler, bu imkanları sunan İlçe Kaymakamı Murat Kahraman, okul idarecileri ve okul aile birliği üyelerine teşekkür ettiklerini söyledi. YİBO Müdürü Kenan Çağlayan ise, öğrencilerinin geziye katılması için verdiği destekten dolayı Kaymakam Murat Kahraman'a teşekkür ettiğini belirtti. Ziyaretlerini tamamlayan öğrenciler Adaklı'ya döndükten sonra Kaymakam Murat Kahraman'ı makamında ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.