Elazığ'a 2009 Yılında 69 Bin Turist Geldi

Elazığ'a 2009 yılında 5 bini yabancı olmak üzere toplam 69 bin 885 turistin geldiği açıklandı.

Elazığ'ın tarih ve doğal güzelliklerle dolu illerden biri olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, "Bilindiği gibi ilimiz turizm alanında Harput ile akla geliyor. İlimizde tabii ki sadece Harput yok. Hazar Gülü, Golan Kaplıcaları, Hazarbaba Kayak Tesisleri ve diğer eserler ile Elazığ tarih ve kültür alanında önemli bir turizm merkezi. Bizim amacımız ve hedefimiz ilimize gelen turist sayısını artırmak" dedi.
Turistlerin gidecekleri yerlerde bazı özellikler aradığını belirten Öztürk şunları söyledi:
"Özellikle yabancı turistler bir yere gidecekleri zaman öncelikli olarak ulaşım, barınma, huzur ve güvenlik gibi konulara dikkat ediyor. Bunların hemen hepsi Elazığ'da mevcut. Havaalanımızın tamamlanması, ilde kalacak tesis sayısının artması, huzur ve güvenlik ile tarihi ve doğal güzellikler ilimize yabancı turist gelmesini sağlayacak özellikler olarak karşımıza çıkıyor. Bunların karşısında turistin gelmesini sağlayacak tek olgu, ilimizin tanıtımı. Bu noktada gerçekten çok önemli girişimlerimiz söz
konusu. Tanıtım noktasında ilin tüm kurum ve kuruluşlarının çalışma yapması gerekiyor. Bunu en üst düzeyde yapmamız durumunda ilimize özellikle yabancı turistin gelmesinde etkili oluruz."