Beyşehir Gölü'ne Dökülen Çay İçerisinde Mühimmat Bulundu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde üzerinden karayolu geçen bir köprü altında ve çevresinde çok sayıda silah mühimmatı bulundu.

Beyşehir Gölü'ne Dökülen Çay İçerisinde Mühimmat Bulundu
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, Beyşehir-Isparta Karayolu üzerinde çok sayıda mühimmatın bulunduğu yönünde yapılan ihbar üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. Beyşehir-Konya Karayolu'nun 2. kilometresinde Beyşehir Gölü'ne dökülen Sarısu Çayı'nın üzerinden geçen Toparmut Köprüsü altındaki suların içerisinde ve çevresinde, aralarında Kaleşnikof mermisinin de yer aldığı çok sayıda değişik silahlara ait silah mühimmatı bulundu. Beyşehir
Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz nezaretinde sürdürülen arama çalışmalarında İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata ile polis ekipleri de yer alıyor. Mühimmatın köprünün çevresindeki yaklaşık 100 metrekarelik alanda bulunduğu, sayısının yapılan çalışmalarla daha da artabileceği belirtilirken, sayısı konusunda herhangi bir bilgi verilmiyor.
Köprünün altındaki suyun içerisinde ve çevresinde mühimmat bulunması üzerine saat 17.00 sıralarında Beyşehir Belediyesi'ne ait bir iş makinesi bölgeye sevk edildi. İş makinesi suyun önünü keserken, kepçenin yüzeysel yaptığı çalışmada da bir miktar mühimmata rastlandığı öğrenildi. Akşam hava karardıktan sonra iş makinesi bölgeden ayrılırken, köprü altına bir pancar motoru kurularak su tahliye işlemine başlandı. Su tahliye işleminin tamamlanmasının ardından bölgedeki arama çalışmalarının yüzeysel olarak
devam edeceği öğrenildi. Bölgede mühimmat dışında silah bulunabileceği ihtimalini de değerlendiren Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, havanın kararmasına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Basın mensupları ise havanın kararmasının ardından bölgeye yaklaştırılmıyor. Mühimmatların köprü üzerinden Sarısu Çayı ve çevresine atıldığı tahmin ediliyor.
Beyşehir'de 11-12 Şubat 2010 tarihlerinde Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Beyşehir gölü kenarındaki Yarbaşı mevkisi ile Yaka Manastır Mesire alanında iş makineleri ile iki gün süren bir kazı çalışması yapılmış, ancak ihbarda varlığı iddia edilen silah ve mühimmatlara ulaşılamamıştı.
(ARÖ-FM-CC-Y)