10 Nisan'da Öğrencilere Polis Sevgisi Aşılanacak

10 Nisan Polis Bayramı Bursa'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. İlköğretim okullarını dolaşacak polisler öğrencilere polisi ve görevlerini anlatacak.

Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıda Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü kutlamaları hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, "Polis hizmetlerini vatandaşlara tanıtmak, polis-halk ilişkilerini geliştirme, polis mesleğine duyulan güven, saygı ve sevgiyi kuvvetlendirmek , görev uğruna can veren polis şehitlerini anmak, teşkilat arasındaki birlik ve beraberliği karşılıklı saygı ve disiplini kuvvetlendirmek amacıyla 05-10 Nisan tarihleri arasında çeşitli programlar düzenlendi. Bu programlar kapsamında ekiplerimiz ilköğretim okullarında çeşitli konferanslar vererek öğrencilere polisi ve polisliği anlatacak" dedi.
Program kapsamında 5 Nisan'da başlayacak kutlamalarda çeşitli sergiler açılacak, emniyet yetkilileri katıldıkları televizyon programlarında polisi anlatacak. Program 10 Nisan günü çeşitli etkinliklerle son bulacak.