Erzurum'da 'Kuşatılmış Demokrasi Ve Sivil Toplum' Konferansı

Memur-Sen Erzurum İl Başkanlığı tarafından "Kuşatılmış demokrasi ve sivil toplum" konferansı düzenlendi

  Memur-Sen Erzurum İl Başkanlığı tarafından " Kuşatılmış demokrasi ve sivil toplum " konferansı düzenlendi . Konferansa konuşmacı olarak katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu , " Bu kadar balyoz planı kozmik odası olan bir ülkenin demokratikleşmesini beklemek mümkün değil " dedi .
Hükümetin IMF Konusundaki politikasını desteklediklerini anlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu , " IMF ile 19 kez subay antlaşması imzalamışız . Tamamında dar gelirlinin ekmeği daha da daraltılarak tokatlanmış . Sayıları 300 ' ü geçmeyen aileler köşeyi dönmeye devam etmiş . Başbakanımız IMF ile anlaşmama sözü verdi . İnşallah ebediyete kadar anlaşmazlar " şeklinde konuştu .
Demokratikleşme konusuna da değinen Gündoğdu , " Ortalama 10 yılda bir bu millete birileri haddini bildirmek için devrede . Bu kadar balyoz planı , kozmik odası olan bir ülkenin demokratikleşmesini beklemek mümkün değil . Devletimizin Anayasa ' aki tanımına bakıyoruz demokratik laik sosyal hukuk devleti . Bu tanım çağdaş dünyanın tanıtımı ile oldukça örtüşüyor ancak tanımın birinde tanımsızlık başımıza bela , üçünde de uygulama sıkıntımız var " diye konuştu .
Konferansın açılış bölümünde konuşan Memur-Sen Erzurum İl Başkanı Mehmet Dindi , " Memur-Sen isteklerini istismar etmeden ve herhangi bir siyasi partinin gölgesine taşımadan herhangi düşünce ve eylem kampının içinde yer almadan hak aramayı demokratik yöntemlerle elde etmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarına devam edecektir " ifadelerini kullandı .
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi ' nde düzenlenen konferansı AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni , Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz , AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç , Memur-Sen üyeleri ve çok sayıda davetli izledi .