Tbmm Maden Araştırma Komisyonu Üyeleri Uşak'ta

TBMM Maden Araştırma Komisyonu, Uşak'ın Eşme ilçesi Kışladığı mevkiinde bulunan ve TÜBRAG Metal Madencilik tarafından işletilen altın madeninde incelemelerde bulundu.

Tbmm Maden Araştırma Komisyonu Üyeleri Uşak'ta
  Dün akşam saatlerinde Uşak ' a gelerek Vali Özdemir Çakacak ile bir görüşme yapan Komisyon üyeleri bugün sabah saatlerinde altın madeninde inceleme yaptı . TBMM ' ye ait otobüsle TÜPRAG Metal Madencilik tarafından işletilen altın madenine gelen milletvekilleri şirket Müdürü Mehmet Yılmaz ' dan brifing aldı . Maden sahasını ve altın döküm odasını gezen milletvekilleri siyanür sahasını da gezdi . TBMM Maden Araştırma Komisyonu Başkanvekili Polat Türkmen önderliğindeki heyet , altın dökümünü de izledi . Altın
külçeleri ile kameralara poz veren milletvekilleri tesisin modern ve çevreye duyarlı olduğunu ifade etti . Aralarında BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ' ın da bulunduğu heyette ; Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen , Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz , Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ünlütepe ile Zekeriya Aslan , Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan , ElazığMilletvekili Tahir Öztürk , Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve Zonguldak Milletvekili Ali Koçal yer aldı .

SİYANÜR MİLLETVEKİLİNİ SİGARA BIRAKTIRDI
Maden sahasında yapılan tüm işlemleri yerinde inceleyip bilgi alan milletvekilleri , siyanür sahasında sigaradaki siyanür oranını da inceledi . Maden görevlileri siyanür sahasında tüm önlemlerin alındığını ve dedektörler sayesinde en küçük siyanür kaçağının dahi tespit edildiğini bildirdi . Bu arada görevliler sigara içen milletvekillerini sigara dumanını dedektöre üflemesini istedi . Bunun üzerine Zonguldak Milletvekili Ali Koçal içtiği sigaranın dumanını dedektöre üfledi . sigaradaki siyanür oranı nedeniyle
dedektör bir anda alarm vermeye başladı . Bunun üzerine görevliler , " Siyanür alanındayız ama hiçbir kaçak yok . Gördüğünüz gibi sigaradaki siyanür oranı dahi burada tespit ediliyor " dedi .
Milletvekili Koçal ise , sigarada siyanür olduğunu bildiğini ancak daha önce bu kadar çarpıcı bir testle karşılaşmadığını söyledi . Sigaradaki siyanürü gören Koçal , 1 Nisan ' dan itibaren sigarayı bırakacağını açıkladı . Komisyon Başkan Vekili Polat Türkmen ise , gezinin bu açıdan da faydalı olduğunu dile getirdi . Komisyon üyeleri incelemelerin ardından Eşme ilçesine geçti .