Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yılın Doktoruna Plaket

Yozgat Sağlık Müdürlüğü tarafından Yozgat'ta yılın doktoru seçilen Sorgun Devlet Hastanesi Doktorlarından Murat Yeşilyurt'a Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek plaket verdi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yılın Doktoruna Plaket
Yozgat'ta bulaşıcı hastalıklarla mücadele konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Sağlık Müdürlüğü tarafından Yılın Doktoru seçilen ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından da plaketle ödüllendirilen, Sorgun Devlet Hastanesinde görevli Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Yeşilyurt'a bir plaket'te Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek verdi. Belediye Başkanı Şimşek, sağlık konusunda Yozgat ve Sorgun'da yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı Dr. Yeşilyurt'a teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
Plaketten dolayı Belediye Başkanı Şimşek'e teşekkür eden Dr. Yeşilyurt, Domuz gribi, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve Tavşan Ateşi ( Tularemi ) hakkında bilgi verdi. Tularemi hastalığından şuan hastanede 2 hastanın yattığını ifade eden Yeşilyurt, "hastalarımızın durumları her geçen gün iyiye gidiyor. Ancak bu hastalıkların tedavilerinin birkaç ay sürebiliyor. Bu nedenle hayvancılıkla uğraşan aileleri ve özellikle avcılık yapan kişilerin dikkatli olması gerekir" dedi.