Yuvarlak Çay Koruma Platformundan 'Kredileri İptal Edin' Mektubu

Yuvarlak Çay Koruma Platformu tarafından ilgili bazı kurumlara "kredileri iptal edin" mektubu gönderildi.

Yuvarlak Çay Koruma Platformundan 'Kredileri İptal Edin' Mektubu
Köyceğiz İlçesi Beyobası beldesi Pınarköy sınırları içinde yer alan Yuvarlak Çay Topgözü'nde bir şirket tarafından yapılmak istenen Hidroelektrik Santrali HES'e karşı 100 günden fazla zamandır eylem sürüyor. Eylemi devam ettiren Beyobası, Pınarköy Halkı ve Yuvarlak Çay Koruma Platformu üyeleri, Türkiye'deki beş büyük bankanın genel müdürlerine Dalyan beldesinde bulunan PTT'den "kredileri iptal edin" mektupları gönderdi.

Yuvarlak Çay Koruma Platformu Başkanı Av.Berna Babaoğlu Ulutaş yaptığı açıklamada; "Köyceğiz İlçesi Beyobası Beldesi Pınarköy sınırları içinde yer alan Yuvarlakçay Topgözü'nde AKFEN Şirketi tarafından doğa katledilerek yapılmak istenen Hidroelektrik Satrali HES için başta İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince olmak üzere, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'e, Yapı Kredi Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Beyazıt'a, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Halil Eroğlu ve NBG Finansbank Genel
Müdürü Sinan Şahintaş'a mektup gönderildiğini" bildirdi.

Ulutaş, mektup da doğa katliamı yapılarak Yuvarlakçay üzerinde yapılması düşünülen Hidroelektrik Santrali HES için verilecek kredilerin iptal edilmesi için platform üyeleri olarak birer mektup gönderdiklerini söyledi.