Niğde Valisi Nevruz Kutlamalarında Oynadı

Niğde Valisi Alim Barut, Nevruz kutlamalarında kendini müziğin ritmine kaptırıp vatandaşlarla birlikte oynadı.

Niğde Valisi Nevruz Kutlamalarında Oynadı
  Niğde ' ye 1956 yılında yerleşen Kazak Türklerinin bulunduğu Altay köyünde düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu . Niğde Valisi Alim Barut , AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu , Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan , İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran ile çok sayıda davetlinin katıldığı Nevruz kutlamalarında yerel kıyafetler giyen çocuklar ve genç kızların sahnelediği oyunlar dikkat çekti .
Nevruz ' un sadece bir milletin değil , bütün insanlığın bayramı olduğunu söyleyen Vali Barut , " Bunun coğrafyada da , astrolojide de yeri vardır . 21 Mart güneşin ekvatora ışınlarını dik olarak saldığı bir gündür . Bu bir insanlık bayramıdır , sadece bir milletin , bir kavmin değil . Çünkü dünyanın oluşumunda yeri vardır " dedi .
Konuşmaların ardından yerel şarkıların seslendirildiği kutlamalarda Kazak kıyafeti giyen küçük kızların daveti üzerine piste çıkan Vali Barut , Milletvekili Selamoğlu , Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cansaran ve Belediye Başkanı Akdoğan , çevrelerini saran vatandaşlarla birlikte müziğin ritmiyle oynamaya başladı . Bu güne kadar kendi düğününde bile oynamadığını belirten Vali Barut , " Hayatımda iki kez oynadım . Biri Amerika ' da 29 Mart kutlamalarında , diğeri ise şimdi " dedi .
Oyun ve şarkıların ardından Nevruz ateşini yakarak demir döven davetliler , daha sonra fidan dikti . Nevruz için hazırlanan otağlarda misafirlere çeşitli yiyecekler ikram edildi .