Dalyan Tekne Kooperatifinde Başkan Gültekin Güven Tazeledi

Dalyan Tekne Kooperatifi olağan genel kurul kongresinde Kooperatif Başkanı Atilla Gültekin güven tazeledi.

Dalyan Tekne Kooperatifinde Başkan Gültekin Güven Tazeledi
  Kongreye Kaymakam Mustafa Gürdal . Garnizon Komutanı J . Kd . Üstğm . Cumali Tosun , Emniyet Müdürü Halit Altunbaşak , Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüsamettin Karaşahin katıldı .
Divan Başkanlığına Muhammet Aktaş , Kâtipliklerine ise Ahmet Köse ile Ömür Atıcı yaptı .
Gündem gereği yapılan Olağan Mali Genel Kongresi Atatürk ve Şehitler için saygı duruşu ile başladı .
Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin , açılış konuşmasında , " 2009 Yaz sezonunda Yönetim ve Denetim Kurulu olarak kooperatif menfaatleri doğrultusunda aşkla , şevkle çalıştık . Turist sayısının artmasa da azalmadığı bir sezonu iyi olarak geçirdiğimiz düşüncesindeyim . 25 kişi taşıma kapasitesi olunca eskisi gibi kişi başı yerine , tekne fiyatı antlaşmaları yaparak lehimize çevirdik . Yıllardan beri acentelerle kişi başı antlaşmaları yapıldığı için tekne fiyatı almak çok zor oldu . Sonunda yüzde 70 ' e yakın acentelerle tekne başı yaptık . Kalan yüzde 30 ' luk acentelerle bu yıl tekne fiyatı almaya kararlıyız . " Diye Tekne Kooperatifi Başkanı Gültekin konuşmasını devam ederek ; " Kişi başı taşımacılık olursa güç kooperatif dışındaki acentelerde olur . 25 kişi taşıma kararları olunca güç kooperatifimizde olur . Çünkü kişi başı taşımalarda şirketler tekne için 40-50 kişi atıyor . Tekneleri de doldurmak için bizim tüm acentelerimize fiyat veriyorlardı . Acenteler bizlere sevmese bile yazın müşterim iskelede bekler diye kooperatifimize tercih ediyorlar " dedi .
Başkanı Gültekin , yıl içinde yaptıklarını üyelerine tek tek anlatarak ; " Kiralamış olduğumuz Denizkızı Restaurant ' ın kiralarını ödüyoruz . Hiçbir masraf etmeden sponsorlar sayesinde restauranttı restore ettik . Meşrubat antlaşmasını yenileyeceğiz . 2008 yılı içinde tekne cezalarını belediye iyi ilişkiler içinde olduğumuzdan bunları çözeceğiz . 2009 sezonu iyi geçmiştir . Aldığımız önlemler sayesinde yaptığımız antlaşmalar sayesinde turist sayısı atmamasına rağmen , gelirimiz artmıştır . Herkes ekstralardan faydalandı " diye konuştu .
Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin ve Yönetim Kurulu üyeleri , kooperatif üyelerinden ise , üyeler için gerekli olan çekek aracının yapımı , mevcut dükkânın satılarak mevkii bir yerden dükkân alınması , yeni minibüsler veya otobüsler alınması , Güneş Enerjisi ve akü ile ilgili tekne yürütme çalışmaları , meşrubat antlaşmalarının yapılması ve ayrıca traktör alımı için kooperatif üyelerinden yetki istedi . Üyeler istenilen yetkileri oy çokluğuyla Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine verdi .
Yapılan konuşmadan sonra , gelir gider blançoları ve tahmini bütçe okunarak oylama yapıldı . Üyeler okunan gelir gider bilânçolar ve Denetleme Kurulu raporlarını oy birliği ile onayladı .
Belediye Başkanı Arif Sarı ise ; Tekne kooperatifini her zaman desteklerini bildirerek , Kaymakamlık , Jandarma ile Dalyan ' da kesinlikle hanutçuluğa kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi . Dalyan ' ın doğasının bozulmayıp , daha da ileri bir seviyeye getireceklerini belirtti .
Yapılan Tekne Kooperatifinin Olağan Mali Genel Kurulu Kongresi sonunda Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri güven tazelemiş oldu .