Düzce'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Projesi

Düzce İl Tarım Müdür vekili Ayhan Ünal, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında bu yıl

Düzce'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Projesi
  yapılacak olan 4 projeye 666 bin 843 TL destek verileceğini söyledi .
Tarım Müdür vekili Ünal doğal kaynakların korunmasını dikkate alarak , kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi , tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması , tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi , gıda güvenliğinin güçlendirilmesi , kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Kırsal kalkınma plan ve programları 2006-2010 Ulusal Tarım Stratejisi çerçevesinde uygulamaya konulduğunu kaydetti .
Ünal , " Bu program doğrultusunda tarımsal ürünlerin işlenmesi , depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı . Tarımsal ürünlerin işlenmesi , depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar . Tarımsal ürünlerin işlenmesi , depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar . Alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlarda yüzde 50 hibe desteği uygulanmaktadır . Ekonomik yatırımlar programı kapsamında tarımsal ürünlerin üretimine yönelik bir hibe desteği verilmemektedir " dedi .
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında Düzce ' de 4 projenin hayata geçireleceğini belirten Ünal , " 2010 yılında Müdürlüğümüz tarafından Bakanlığımıza gönderilen 4 adet onaylanmıştır . Düzce Merkezde Yem Fabrikası kurulacaktır . Proje maliyeti 499 bin 600 TL olan bu yatırımda 10 kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır . Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yatırımın , 249 bin 800 TL ' lik kısmı karşılanarak hibe edilecektir . Çilimli İlçesine Fındık İşleme Tesisi yapılacaktır . Proje maliyeti 464 bin 287 TL olan bu yatırımda 12 kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır . Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yatırımın , 232 bin 143 TL ' lik kısmı karşılanarak hibe edilecektir . Kaynaşlı İlçesine Süt İşleme Tesisi yapılacaktır . Proje maliyeti 348 bin 490 TL olan bu yatırımda 10 kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır . Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yatırımın , 49 bin750 TL ' lik kısmı karşılanarak hibe edilecektir . Düzce Merkezde bulunan bir Un fabrikası teknoloji yenileyecektir . Proje Maliyeti 270 bin TL olan bu yatırımda 12 kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır . Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yatırımın , 135 bin TL ' lik kısmı karşılanarak hibe edilecektir . Söz konusu 4 proje ile İlimize toplam , 1 milyon 582 bin 677 TL ' lik yatırım yapılacak olup , bu yatırımın 666 bin 843 TL ' si Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hibe edilecek ve toplam 44 kişiye iş imkanı sağlanacak " diye konuştu .
Ünal , geçen yıl yapılan projelerin ve bu yıl yapılacak olan projelerin en geç bu yıl sonu itibariyle bitireceğini söyledi .