Tunceli'de Sağlık Haftası Etkinlikleri

14 Mart Tıp Bayramı ve Sağlık Haftası'nda, sağlık çalışanları, Tunceli'de 'Sağlıkta Dönüşüm' programına karşı yaptıkları yürüyüşün ardından bir basın açıklaması yaptılar.

Tunceli Devlet Hastanesi önünde biraraya gelen grup, sloganlar eşliğinde Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. İl Sağlık Müdürlüğü önünde grup adına Sağlık Emekçileri Sendikası Tunceli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Veli Söylemez tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Sağlık haftasının herkese eşit, ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir sağlık hizmetinin sunulduğu, sağlık çalışanlarına insanca yaşanabilir bir ücret ve güvenceli çalışma ortamının sağlandığı şartlarda kutlandığı bir hafta
olması gerekmektedir. Ancak, AK Parti hükümetinin Sağlıkta Dönüşüm programıyla sağlıkta yıkım devam ediyor. Yasallaşan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası, Tam Gün Yasası ve Aile Hekimliği uygulamalarıyla sağlık paralı hale getirilmiş, sağlık emekçilerine güvencesiz ve esnek çalışma dayatılmıştır" dedi.
Hekimler, hemşireler, ebeler, bütün sağlık çalışanları için 14 martın bir bayram günü olarak değil, sorunların tartışılacağı ve kamuoyuna duyurulacağı bir sağlık haftası olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Söylemez, "Hastayı müşteri, sağlık çalışanını tüccar olarak gören zihniyete, Genel Sağlık(sızlık) Sigortası'na, Aile Hekimliği aldatmacasına, aile sağlığı elemanı adı altında ebe ve hemşirelerin kölece çalıştırılmasına, kamu hastanelerinin işletme haline getirilmesine, radyoloji
çalışanlarının çalışma sürelerinin uzatılmasına, torba yasalarla ülkemiz sağlık altyapısının çökertilmesine, keyfi ilaç kısıtlamalarına, muayene katkı-katılım paylarına, güvencesiz, esnek çalıştırmaya itiraz ediyoruz" dedi.
Veli Söylemez, açıklamasının sonunda İnsanca bir yaşam ve güvenli bir geleceğin ancak toplumun tüm mağdur kesimlerinin sabırla ve kararlılıkla mücadelesi ile mümkün olduğunu ifade etti. Grup daha sonra olaysız dağıldı.