Tayland'da Geniş Güvenlik Önlemleri

Tayland'da sürgündeki eski Başbakan Thaksin Shinawatra taraftarlarının gösteri düzenleme ihtimaline karşılık ülkede ordu geniş güvenlik önlemleri aldı.

Şehir içindeki tüm güvenlik işleri askerlere devredildi. Güvenlik amacıyla şehri dolduran askerlerin zaman zaman başbakanlık binasının içinde nizami koşu yaptıkları görüldü. Marş söyleyerek koşan askerler başbakanlık binasını Kırmızıların gösterilerde bir taşkınlık yapmaları ihtimaline karşı korumaya alacak.
Ülkede güvenlik önlemleri artırılırken, yerel halkın da oldukça temkinli olduğu gözlendi. Tayland'da neler olduğunu anlamaya çalışan yabancılardan Alman Banhard Stumpf, "Tehlike yok, herkes Tayland'a hala gezmeye gelebilir" şeklinde konuştu. Kırmızıların düzenlediği gösterilerin 14 Mart'ta biteceği söylense de 'Mücadele Günü" olarak kabul edilen 15 Mart'ta da Bangkok'ta geniş güvenlik önlemlerinin alınması bekleniyor.
Tayland'ın başkenti Bangkok 2009 yılında dünyanın en iyi kenti seçilmişti. Ancak siyasi iktidarsızlık ve gösteriler nedeniyle Bangkok'ta güvenlik önlemleri artırılmış ve bu da ülkenin dış imajını zedelemişti.