Adapazarı Belediyesi Tarafından Kurulan Bilgi Evi Törenle Açıldı

Adapazarı Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Bilgi Evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Adapazarı Belediyesi Tarafından Kurulan Bilgi Evi Törenle Açıldı
Adapazarı Çark Caddesi Yuvam Sokakta hayata geçirilen Adapazarı Bilgi Evinin açılış törenine Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı vekili Osman Aydın, Adapazarı Belediye Başkan vekili Erol Aydın, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Telekom Müdürü Hamdi Zengin, SESOB Başkanı Hasan Alişan, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Adapazarı Belediye Başkan vekili Erol Aydın, belediye olarak yeni bir sosyal projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz 4 ile 8. sınıf öğrencilerimize yönelik faaliyette bulunacaktır. Bizim isteğimiz bilginin en güçlü silah olduğu günümüz dünyasında herkes bilgiye ulaşabilsin" dedi.
Bilgi Evinin amaçlarını anlatan Aydın, "Öğrencilerimize uygun ders çalışma ortamı oluşturmak, derslere yardımcı etüt programlarından yararlanmalarını sağlamak, öğrencilerin kendini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirmek, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kültürel ve sosyal hayatın gelişimine yardımcı olmak ve öğrencilere bu doğrultuda rehberlik etmek bulunmaktadır. Bireysel ve toplu ders çalışma ortamı, ödev araştırma ve çıktı alabilme, derslere yardımcı etüt programları gibi konularda öğrencilerimize hizmet verecek Bilgi Evi'nde öğrencilerimiz internet kullanabilme imkanının yanında satranç ve masa tenisi gibi sportif faaliyetlerden de faydalanabilecekler" diye konuştu.
Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz'da konuşmasında belediyelerin sosyal projeleri geliştirmekte ne denli başarılı olduklarını ortaya koyulan bilgi evi projesi ile hayata geçirilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Bilgi Evinin açılışını Kaymakam Yılmaz, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı vekili Osman Aydın, Adapazarı Belediye Başkan vekili Erol Aydın ve AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu birlikte gerçekleştirdi.
Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan Bilgi Evinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine uygun ders çalışma ortamı oluşturmak, derslere yardımcı etüt programlarından yararlanmalarını sağlamak, öğrencilerin kendini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirmek, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kültürel ve sosyal hayatın gelişimine yardımcı olmak ve öğrencilere bu doğrultuda rehberlik etmek amaçlanıyor.
Önce çocuk kreşi ardından toplum merkezi olarak kullanılan bilgi evi binası 2 kattan oluşurken, toplantı salonları, dershaneler. bilgisayar odaları, çocukların eğitici ve eğlendirici film izlemelerine imkan tanıyan odalar ile çeşitli sosyal donatılar yer alıyor.