Merinos Stadı Yıkılıp Otel Oluyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Stadyumu'nun yıkılarak yerine otel yapılacağını, belediye olarak Hipodrom'da 3 adet spor sahası yapacaklarını söyledi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Stadyumu'nun yıkılarak yerine otel yapılacağını, belediye olarak Hipodrom'da 3 adet spor sahası yapacaklarını söyledi. Belediye bir yandan Türkiye'de örneği bulunmayan ve Avrupa'daki rakipleriyle yarışan 260 dönüm üzerine kurulu Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ne işletme ararken, muhalefet partileri de AK Parti'ye destek oluyor. Meclis toplantısında söz alan CHP'li Meclis Üyesi Ceyhun İrgil, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile övündüklerini belirtirken, "Merkezin rakipleriyle rekabet etmesi için ulaşım sıkıntısını çözmek lazım. Eğer ulaşım sorunu çözülürse işletme için talipli çok olur. Eğer bu merkezi akıllıca kullanırken bu şehrin ne fabrikaya ne sanayiye ihtiyacı kalır. Avrupa'daki merkezlerde 10 günde bir kongre yapılıyor. Her hafta 3-4 bin konuk binlerce döviz bırakıyor" dedi.
Meclis toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde inşaatın bitme aşamasına geldiğini ve koltukların yerleştirilmeye başlandığını dile getirdi. Merkezin işletilmesi konusuna yoğunlaştıklarını anlatan Başkan Altepe, "Bu konuda Almanya'nın Berlin ve Münih kentleri ile Fransa'nın Lyon ve Nice kentlerindeki önemli kongre merkezlerini gezdik. Bu merkezler önemli bir gelir elde etmese bile bulundukları kentlere çok büyük ekonomik katkı sağlıyor. Yaklaşık 260 bin metrekarelik parkın içinde yer alan Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin Avrupa'daki benzerlerinden önemli bir eksiği yok. Geçen dönem 110 milyon TL ve bu dönemde 60 milyon TL harcanan merkezin Bursa'ya en fazla katkıyı sağlaması için elimizden geleni yapıyoruz. Kongre merkezinin faaliyete geçmesiyle konaklama tesisi sıkıntısı yaşanacak. Kongre merkezinin karşısında bulunan Merinos Stadyumu verimli kullanılmadığı için burayı yıkıp otel yapacağız. Amatör Spor Kulüplerine destek vermek adına Hipodrom mevkiinde 3 adet spor sahası yapacağız. Merinos Stadyumunu da buradan kaldırıp, yerine kongre merkezi ile bütünleşecek konaklama açısından onu destekleyecek bir konaklama tesisi yapılmasını düşünüyoruz. Stadyum Özel İdare mülkiyetinde, onlar da bu konuya sıcak bakıyor" diye konuştu.
CHP'DEN ATATÜRK KONGRE MERKEZİNE ÖVGÜ
Meclis toplantısında söz alan CHP'li meclis üyesi Dr Ceyhun İrgil de, kongre merkezini çok önemsediklerini kaydederek, "Bir yandan işletmeci ararken, bir yandan şehirlerarası ulaşım sorununu çözmeliyiz. İşletmeci uluslararası bir firma da olabilir. Kongre Aş. diye belediyenin içinde profosyonellerden oluşan bir şirket de kurabiliriz. ancak burayı işletmek için havaalanına ihtiyaç var. Uluslararası havaalanı olmadan kimse kabul etmiyor. İlk önce havalimanı var mı diye soruyorlar. İstanbul'a gelecek 1500 konuğu Bursa'ya nasıl getireceksiniz. Lütfü Kıdradr daha ekonomik geliyor. Antalya'da kişi başına 15 dolara kongre satıyorlar. Bir konuğun 2-3 bin dolar harcaması oluyor. Rekabet için ulaşımı çözmek lazım. O zaman işletmeci konusunda talipli çıkar. Teklifim kongre merkezinin kongrelere ücretsiz verilmesidir. Bunu iyi ve akıllıca kullanırsak bu kentin ne fabrikaya ne başka bir sanayiye ihtiyacı kalır. Avrupa'da kongrelere gelen misafirler binlerce dolar bırakıp gidiyor" şeklinde konuştu.
YUNUSELİ İÇİN HAVA KUVVETLERİ'NDEN ONAY ÇIKTI
Öte yandan Yunuseli Havaalanı'nın Bursa hava ulaşımına açılması yönündeki çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Altepe, bu havaalanının Yenişehir havaalanını da destekleyeceğini kaydetti. Bu konuda ilgili kurumlarla görüşmelerinin sürdüğünü hatırlatan Başkan Altepe, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan onay çıktı. Konuyla ilgili dosya bugünlerde Milli Savunma Bakanlığı'na gelecek. Daha sonra Yunuseli Havaalanı'nın her türlü sivil uçuşa açılması sağlanacak. Bu yıl içinde uçuşların başlamasını hedefliyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak gerek pist ve kulenin onarımı gerekse müştemilat binaları konusunda her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.
Bursa'nın kardeş kentleri arasına Kırım'ın Bahçesaray Belediyesi'nin de eklendiğini ifade eden Başkan Altepe, Bayburt ve Ardahan'ın Bursa ile kardeş olup, destek beklediklerini kaydetti. Deniz turizmine yönelik çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Başkan Altepe, Karacali-Narlı bölgesinde devlete ait bir tesisi tahsis yoluyla aldıklarını, Gemlik ve Mudanya bölgesindeki tüm sahillerde çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.
Cumhuriyet Caddesi'ne konulacak nostaljik tramvayların birkaç gün içinde Bursa'ya getirileceğini hatırlatan Başkan Altepe, Tekel binasının kaldırılması konusunda Adalet Bakanı ile görüştüklerini, Adli Tıp Kurumu'na yer bulunması halinde burayı yıkarak, Kayıhan bölgesine güzel bir meydan kazandıracaklarını ifade etti.
Vagon imalatı konusunda gerekli onayların alındığını da kaydeden Başkan Altepe, önümüzdeki günlerde numune araç üretimine başlanacağına değindi. Bu projenin Türkiye genelinde ses getirdiğini ifade eden Başkan Altepe, İstanbul, Adapazarı, Konya, Kayseri, Gaziantep ve Ankara'nın da bu işe dahil olmak istediklerini belirtti.
Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesi ile ilgili sürecin sorunsuz işlediğini belirten Başkan Altepe, projenin Anıtlar Kurulu'ndan onay aldığını, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yapılacak protokolün ardından ihale sürecinin başlayacağını kaydetti.
Meclis, Kurşunlu'da hazine arazisinde yapılan kaçak villa ve binalarla ilgili bu bölgeye imar izni verilmesini, hazinenin işgalci konumundaki bu kişilerden arsa paylarını tahsil etmesiyle ilgili kararı da onayladı. Mecliste; İstanbul yolunda bir araziye ticaret alanı ruhsatı verilmesi onaylandı.