Bankadan kredi çekip tefecilik yapan 10 kişilik şebeke çökertildi

Eskişehir'de, bankalardan kredi çekerek aylık yüzde 8 faizle örgütlü olarak tefecilik yapıp haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 10 kişi yakalandı.

Bankadan kredi çekip tefecilik yapan 10 kişilik şebeke çökertildi
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tefecilik yaparak haksız kazanç elde edenlerin yakalanmasına yönelik 5 aydır sürdürdüğü çalışmaları operasyona dönüştürdü. Kent genelindeki 20 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 10 kişi yakalanırken, haksız kazanç sonucu elde edilen 150 bin lira, 2'si kurusıkı 3 tabanca, çok sayıda çek ve senet ile taşınmaz mallara ilişkin tapular ele geçirildi.
"Örgütlü tefecilik ve sahtecilik, suçtan elde edilen mal varlığını aklama" suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüphelinin, işini kaybeden kişilere ya da maddi sıkıntıda olup bankadan kredi kullanamayacak durumdaki işadamlarına aylık yüzde 8 faizle para kullandırdıkları belirlendi. Ticaret yapan şüphelilerden çoğunun bankalardan 500 bin, 1 milyon lira gibi yüksek meblağda çektiği kredilerle tefecilik yaptığı, şuanda mağdur durumda 100 kişinin bulunduğu tespit edildi.
Olayla ilgili soruşturmaya devam ediliyor.