Silvan'da 85 Yaşındaki Hasta 4 Saat Sedyede Bekletildi İddiası

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Bayrambaşı beldesinde beyin kanaması geçiren yaşlı hastanın Devlet Hastanesi acil servisinde 4 saat sedyede bekletildiği iddia edildi.

Silvan'da 85 Yaşındaki Hasta 4 Saat Sedyede Bekletildi İddiası
  Alınan bilgiye gö ; re , Bayrambaşı beldesinde yaşayan Naip Tekç ; i ( 85 ) , evinin bahç ; esinde namaz kıldıktan sonra dü ; şerek beyin kanaması geç ; irmesi ü ; zerine yakınları tarafından Devlet Hastanesi ' ne gö ; tü ; rü ; ldü ; . Naif Tekç ; i ' nin , Diyarbakır Devlet Hastanesi ' nde yer olmadığı gerekç ; esiyle acil serviste 4 saat sedye ü ; zerinde bekletildiği iddia edildi . Bu duruma tepki gö ; steren hasta yakınları durumu ilç ; e kaymakamına bildireceklerini ifade ederek hastalarına bir şey olursa haklarında suç ; duyurusunda bulunacaklarını ifade
ettiler . 85 yaşındaki hasta Naip Tekç ; i ' nin oğlu Mehmet Şirin Tekç ; i , ' Babam , Bayrambaşı beldesindeki evimizin bahç ; esinde namaz kıldıktan sonra dü ; şerek kafasını ç ; arpıp beyin kanaması geç ; irdi . Hastamızı alıp Silvan Devlet Hastanesi ' ne getirdik . Burada ilk mü ; dahale yapıldıktan sonra Diyarbakır Devlet Hastanesi ' ne sevk edeceklerini sö ; ylediler . Biz de gerekli hazırlıkları yapıp babamı ambulansa bindirdik . Kısa bir sü ; re sonra babam ambulanstan indirildi . Ve bize ' Diyarbakır Devlet Hastanesi ' nde yer yokmuş ,
hastanızı gö ; tü ; remeyiz ' dediler . Hastamız 4 saat sedyede bekletildi . Babama bir şey olursa haklarında suç ; duyurusunda bulunacağım ' diye tepki gö ; sterdi .

Acil servisinin dış kapısında basına bilgi vermeye ç ; alışan hasta yakınlarını gö ; ren nö ; betç ; i doktorun ise durumu Silvan sağlık grup başkanına bildirmesiyle sağlık grup başkanının talimatıyla basın mensuplarının yanına gelen polislerin gazetecilere ' Doktor sizin fotoğraf makinenizi almamızı sö ; yledi ' demesi ü ; zerine sağlık personeli ile gazeteciler arasında tartışma yaşandı .