Hisarcık'ta İlkbahar Şap Aşısı Kampanyası Başladı

Hisarcık İlçe Tarım Müdürü Erdal Zengin, şap hastalığının kontrolü projesi kapsamında 2010 yılı ilkbahar şap aşılama kampanyasının başladığını ve kampanya döneminde 4 bin 716 büyükbaş ve 8 bin 550 küçükbaş hayvana şap aşısı yaptırılmasının hedeflendiğini söyledi

Hisarcık'ta İlkbahar Şap Aşısı Kampanyası Başladı
Hisarcık İlçe Tarım Müdürü Erdal Zengin, şap hastalığının kontrolü projesi kapsamında 2010 yılı ilkbahar şap aşılama kampanyasının başladığını ve kampanya döneminde 4 bin 716 büyükbaş ve 8 bin 550 küçükbaş hayvana şap aşısı yaptırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Kampanya döneminde ikinci ayını tamamlayan büyükbaş küçükbaş hayvana şap aşısı yaptırılmasının mecburi olduğunu söyleyen İlçe Tarım Müdürü Erdal Zengin, "Şap hastalığının bulaşıcı ve ölümcül viral bir hastalıktır. Hastalıkla mücadelenin en önemli basamağı aşılama faaliyetleridir. Hayvanlarına aşı yaptırmayan hayvan sahipleri hakkında bin 120 TL İdari para cezası uygulanacak. Hayvan hareketlerine müsaade edilmeyip, nakil için Menşe Şahadetnamesi ve veteriner sağlık raporu verilmeyecektir. Mezbaha ve kombinalarda kesime alınmayacaktır. Hayvancılık desteklemelerinden faydalanamayacaktır. Bu arada köy ve beldelerdeki tüm büyükbaş hayvanlar hayvan kayıt sistemi açısından güncellenecek, aşı kampanyası sırasında 'Hayvanım Yok' diyenler hakkında hiç hayvanı yokmuş gibi bilgisayarda işlem yapılacaktır" dedi.