Turktrade Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Vedat Aydın Seçildi

Türkiye Dış Ticaret Derneği'nin 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Vedat Aydın seçildi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Serdar Koçtürk'ten devralan Vedat Aydın, Genel Kurul'da yaptığı teşekkür konuşmasında, günümüzde ekonomik savaş döneminin yaşandığını belirterek, bu savaşı kazanmanın yolunun rekabet gücünün artırılması olduğunu söyledi. Aydın, 2010 yılı için öncelikli hedeflerinin, Türkiye'nin rekabet gücünün artırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık vermek olduğunu ifade etti.
TURKTRADE'in Türkiye'nin ihracat hamlesine başladıktan sonra kurulan ilk ihracat birliği olduğunu belirten Vedat Aydın, üyelerinin Türkiye'nin en büyük ihracat oyuncuları olduğunu söyledi. Aydın, TURKTRADE'in, ülkenin dış ticaretinin doğru yolda ve ileriye doğru gitmesi için görüş ve öneriler geliştirdiğini söyleyerek, önemli bir think tank olarak da faaliyet göstereceklerinin altını çizdi.
Genel kurul sonucunda başkan yardımcılığına Hakan Bulgurlu, sayman üyeliğine Murat Siyahi, diğer üyeliklere de Michel Akavi, Hikmet Altan, Hakan Ateş, Hayrettin Çaycı, Erem Demircan, Turan Erdoğan, Yağız Eyüboğlu ve Serdar Koçtürk seçildi.