Elbeyli'de Okuma-yazma Seferberliği

Kilis'in Elbeyli Kaymakamı Müfit Gültekin, köylerde okuma-yazma seferberliği başlattıklarını söyledi.

Elbeyli'de Okuma-yazma Seferberliği
Kaymakam Gültekin, İlçe Jandarma Komutanı Ali Ekinci, İlçe Emniyet Amiri Bayrak Sakin ile birlikte Aşağıbeylerbeyi, Selmincik ile Karacurun köylerinde okuma yazma kursu diploma törenlerine katıldı.
Kaymakam Gültekin, bu köylerdeki ilköğretim okulları, sağlık evleri ile Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursları ziyaret ettikten sonra köylü vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Kaymakam Gültekin, 2010 Türkiye'sinde okuma-yazma bilmeyenlerin bulunmasının yeterli çalışmaların bu güne kadar yapılmadığının göstergesi olduğunu belirterek, "Geçmiş yıllarda şu nedenle, bu nedenle okula gidemeyen ve birçok kişi belirli yaşa gelmişler. Çoluk çocuğa karışmışlar. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma-yazma kurslarına bu kişiler devam ediyor. Amacımız, herkesin okuma yazma öğrenmesidir. Kaymakamlık olarak, tüm imkanlarımızı eğitim için seferber etmiş durumdayız" şeklinde konuştu.
Okuma-yazma kursuna katılan vatandaşlar ise okuma-yazma öğrenmekten mutlu olduklarını belirterek, "Eskiden tabela üzerindeki bir yazıyı okuyamıyorduk. Bu en basit işlemi yapamadığımız zaman ağrımıza gidiyordu. Şimdi ise okumayı yazmayı öğrendiğimiz için rahatlıkla okuyabiliyoruz. Gazete dahi okuyabiliyoruz. Sanki yeniden doğmuş gibiyiz. Bize bu imkanı sağlayan sayın Kaymakamımız Müfit Gültekin başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştular.