Eryılmaz Hakkındaki Davayı Geri Çeken Sendikaya Kızılcıklı'dan Tepki

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz hakkında maaş promosyonlarının işçilere dağıtılmamasıyla ilgili dava açan ve daha sonra bu davayı geri çeken Türk Yerel Hizmet-Sen'e tepki gösterdi

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz hakkında maaş promosyonlarının işçilere dağıtılmamasıyla ilgili dava açan ve daha sonra bu davayı geri çeken Türk Yerel Hizmet-Sen'e tepki gösterdi.
Milletvekili Sedat Kızılcıklı, İznik'te AK Parti'nin ilçe divan toplantısına katıldı. Kızılcıklı, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz'ın maaş promosyonlarını personele dağıtmak yerine belediyeye aktarmasını değerlendirdi. Türk Yerel Hizmet-Sen Bursa Şubesi'nin Başkan Eryılmaz hakkında açtığı davayı son anda geri çektiğini belirten Kızılcıklı, "Bu sendika, ilk AK Parti'den başkan seçilen Eryılmaz hakkında dava açıyor, daha sonra MHP'ye geçince davayı geri alıyor. Bunu anlamış değilim. Sendika dediğin hangi şartta olursa olsun üyelerinin hakkını aramalıdır. Bu nasıl bir sendikacılık? Buna çifte standart denmez mi? Ben buna iki yüzlülük diyorum" diye konuştu.
Divan toplantısında, AK Parti İznik İlçe Başkanı Osman Sargın, İznik ve köylerinde yapılan hizmetleri anlattı. Sargın, "İznik'in eski efsane Kaymakamı Hüseyin Avcı'nın yaptığı büyük çalışmaları belediye kendine mal ediyor. Bu ayıptır" dedi.
Toplantıya AK Parti Bursa milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Sedat Kızılcıklı, İl Başkanı Nagip Vardar ile çok sayıda partili katıldı.
2004 seçimlerinde AK Parti'den belediye başkanı seçilen Kadri Eryılmaz, 2009 yılında kendisini aday göstermeyen partisinden ayrılarak MHP'ye geçti ve yeniden seçildi. Eryılmaz, belediye personelinin maaşları ile ilgili 2005 yılında İznik Yapı Kredi Bankası ile 4 yıllık anlaşma yapmış ve bankadan 32 bin 500 TL promosyon almıştı. Alınan paranın AK Parti döneminde işçilere dağıtılmaması sebebiyle Eryılmaz hakkında Türk Yerel Hizmet-Sen Bursa Şubesi Başkanı Muhammet Yılmaz tarafından dava açılmıştı. 2009 mahalli seçimlerinde bu sefer MHP'den seçilen Eryılmaz hakkındaki dava sendika tarafından geri alınmıştı.