Diyarbakır'da Gönüllü Gençler Vali Mutlu'yu Ziyaret Etti

Diyarbakır Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) Şubeleri, Gençlik ve Kültür Evi, Silvan ÇİTOS Gelişim Merkezi aktif gönüllüleri Valİ Hüseyin Avni Mutlu ile görüşerek toplantı yaptılar.

Diyarbakır Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Hüseyin Avni Mutlu, Vali yardımcısı Suat Seyitoğlu ile Diyarbakır ÇATOM'un Fatih Paşa, Huzurevleri, 5 Nisan, Çermik ve Silvan Şubeleri ve Silvan ÇİTOS Gelişim Merkezi aktif gönüllüleri-eğitmenleri katıldı. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda ÇATOM'ların kurulduğu 2001 yılı öncesi ile sonrası karşılaştırıldı. 2001 yılından önce bölgede kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik sosyal, kültürel ve eğitim çalışmalarının yetersizliği
nedeniyle doğan boşluğa ve dezavantajlara dikkat çekildi. 2001 yılından sonra ise Valilik ve Başbakanlık GAP İdaresi ile yürütülen ortaklaşa çalışmalar neticesinde açılan ÇATOM ve gençlik merkezleri sayesinde sağlanan sosyal eğitim imkanları konuşuldu.
Toplantı eğitimci ve gönüllülerin hazırladıkları sunumla çalışmalar hakkında bilgi vermesiyle devam etti. Gönüllüler sunumlarında 2009-2010 yıllarında başta ÇATOM olmak üzere gençlik merkezlerinde, gençlere, çocuklara ve kadınlara yönelik açılan üniversiteye hazırlık, müzik, dil, bilgisayar, okuma-yazma ve elişi kursları ile mesleki eğitim, çocuk gelişimi, halk oyunları, tiyatro gibi çalışmaların yanı sıra düzenlenen seminerler ve geziler ile birçok faaliyet yapıldığını söyledi.
Eğitimciler, çalışmalarla 5 bin 623 kadına, 2 bin 384 çocuğa ve 5 bin 42 gencin etkinliklere katılımlarının sağlandığını bildirdi. Ayrıca ÇATOM ve gençlik merkezleri bünyesinde kurulan SODER aracılığıyla 8 projenin hazırlanarak çeşitli fonlara başvuru yapıldığı belirtildi. Başvuru yapılan fonlar tarafından SODES projeleri kapsamında "Annenin Kıza Kızın Anneye Ödülü Var" projesinin kabul edildiğini belirten eğitimciler, Gençlik Merkezi'nin Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) sunduğu iki projenin de kabul
edilerek hayata geçirildiğini kaydetti. Eğitimciler, 2010 yılında bu merkezlerde yapılacak çalışmalarla 7 bin 240 kadına, 4 bin 800 çocuğa ve 10 bin 780 gence ulaşmayı hedeflediklerini söylediler.
Bu merkezlerin yapmış oldukları çalışmaları yakından takip ettiğini bildiren Vali Mutlu, "Bundan sonraki süreçte bu merkezlerde yapılacak çalışmalara Valilik olarak daha fazla katkı sunacağız. Yapılan aktivitelerin daha geniş bir hedef kitleye yayılması için farklı projelerle bu merkezleri destekleyeceğiz" dedi.