Medyasoft Atılımlarını Sürdürerek 2010 Yılında Yüzde 60 Büyüyecek

2009 yılını eğitimde yüzde 100, yazılım satışlarında ise yüzde 60 büyüyerek kapatan Medyasoft, 2010 yılını da 'Atılım Yılı' olarak belirleyerek, büyüme hedefini yüzde 60 olarak açıkladı.

Medyasoft Atılımlarını Sürdürerek 2010 Yılında Yüzde 60 Büyüyecek
Ülker'in de bağlı bulunduğu Yıldız Holding'in Bilişim Grubu şirketlerinden Medyasoft, yazılım satışlarından eğitime, yeni distribütörlük anlaşmalarından bilişim sektörünün gidişatı ve KOBİ'lerin yazılım eğilimine kadar birçok konuda 2010 stratejilerini açıkladı.

2009'un Medyasoft için bir atılım yılı olduğunun altını çizen Medyasoft Genel Müdürü Doğu Pabuçcuoğlu, geçen yıla kadar en çok bilinen Adobe distribütörlüklerinin yanına Autodesk, IBM, Norton, Babylon, Trustware gibi büyük markaları da eklediklerine değinerek, "Yıldız Bilişim Grubu çatısı altındaki diğer markalarda olduğu gibi, 2009 Medyasoft için de büyüme yılı oldu. Belirlediğimiz tüm hedeflere ulaşıp, yılı eğitimde yüzde 100, yazılımda ise yüzde 60 büyüme ile kapattık. Bundaki en büyük etken, şirketler iş süreçleri için olmazsa olmaz haline gelen yazılım yatırımlarını kesmeyip, yıl boyunca donanım satışları azalmasına rağmen, yazılıma yüzde 6 oranında yatırım yaptı. 2010 yılında da bu gelişmeler doğrultusunda büyümemizi yüzde 60 olarak belirledik. Yazılım satışının yanı sıra verdiğimiz eğitimler ve yeni distribütörlük anlaşmaları ile bu rakama ulaşacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Yeni yıla SAP Türkiye distribütörlüğü ile başladıklarını, bu anlaşma ile çalışan sayısının 40'tan 80'e yükseldiğine değinen Pabuçcuoğlu, "Sadece rakamsal değil, çalışan anlamında da yüzde yüzün üzerinde büyüme yakaladık. Bu sayede sadece büyük ölçekli değil; aynı zamanda orta ölçekli işletmelere de hizmet verebileceğiz. Bunu sağlayabilmek için 40 kişilik de SAP danışman ekibi oluşturduk" diye konuştu.

Türkiye'de yazılım üretmek yerine çözüm üretmenin daha doğru olacağına da değinen, özellikle kurumsal çözümlerde alınması gereken önemli yolların olduğunu kaydeden Pabuçcuoğlu, "2009'u 35 milyon lira ciroyla kapattık. Kurumsal çözümlerle büyüyerek 2010 yılında 60 milyon, 2011 yılında ise 100 milyon liralık bir şirket olmayı hedefliyoruz. Ekonomik krizin başladığı ilk günlerde bir karar aldık. Kriz var diye bakmadık hiç. Yalnızca her şey normalleşiyor ve biz bu normalleşen pazarın içinde yerimizi genişletmeliyiz dedik. Çünkü bir takım oyuncular dışarı çıkacaktı ve bu çıkan oyuncuların yerini bizim doldurmalıydık. Küçülen pazarda yerimizi büyütmek için yola çıktık ve öyle de oldu" dedi.

KOPYA YAZILIM KULLANIMI EĞİTİMLE BİTER

Türkiye'de distribütörlüğünü yaptıkları tüm yazılımların eğitimlerini vererek kopya kullanımının bir nebze olsun önüne geçtiklerini belirten Doğu Pabuçcuoğlu konuşmasına şöyle devam etti:
"Satışını yaptığımız yazılımlar için düzenlediğimiz eğitimlerle yüzde 100'e yakın bir büyüme yakaladık. Özellikle Autodesk ve Adobe satışlarında önemli bir artış oldu. İstanbul'dan sonra Anadolu'da önemli bir yazılım potansiyeli görüp Adana, Antalya, Gaziantep, Kayseri, Konya'ya giderek hem eğitim verdik hem de kopyalamanın önüne geçebilmek için bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Bunun da 2009 yılı boyunca meyvelerini iyi topladık. 2010 yılında da Ege ve Karadeniz'de yapacağımız etkinliklerle hem kopya yazılım kullanımının hem de bilişimde donanım ve yazılım harcamaları arasındaki dengesizliğin önüne geçebileceğimize inanıyoruz. Bu anlamda yetkili eğitim merkez sayımızı 2010'da 12'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde İstanbul ve İzmir'in ardından, Mart ayında da eğitim iş ortaklarımızla beraber Gaziantep'te de eğitim vereceğiz."

Uzman kadrosu ile hazırladıkları eğitimlerle, sadece yurt içinde değil, yurtdışında da ilgi gördüklerini, İngiltere, Yunanistan, Almanya, İran ve Irak'dan gelen öğrencilerle eğitim turizmi başlattıklarını söyleyen Medyasoft Genel Müdürü Doğu Pabuçcuoğlu, "Şimdiye kadar yurtdışından gelen yaklaşık 200 kişiye eğitim vererek birçok anlamda hem markamızın hem de Türkiye'nin üstünlüğünü gözler önüne serdik. Bu eğitim seferberliğimizi devam ettireceğiz. Özellikle Şubat ayında başlatacağımız yeni SAP eğitimi ile ülkemiz gençlerine iş fırsatı yaratacağız. Eğitim sonrasında uluslar arası sınavdan başarıyla geçen ve sertifikalı SAP danışmanı olan gençlerimize Medyasoft olarak istihdam yaratacağız" dedi.

Büyük ve orta ölçekli kurumların IT ortamlarındaki maliyet, karmaşıklık ve riski azaltmalarına yönelik en iyi çözüm olan Novell'in Türkiye distribütörlüğünü aldıklarını da ifade eden Pabuçcuoğlu, "Yazılım altyapısındaki ve ekosistemdeki iş ortaklıkları ile beraber, kurumların karışık IT ortamlarının entegre bir şekilde kusursuz çalışmasına imkan sağlayan Novell ürünleri sayesinde akıllı iş yükü yönetimi devri başlayacak. Medyasoft olarak Novell ürünlerinin de içinde bulunduğu ürün ve hizmet yelpazemiz ile IT Yöneticilerinin güvenilir danışmanı olacağız" şeklinde konuştu.