'Ben Neredeyim' Mesajının Koordinatları Tutmadı

Kış turizminin gözde tatil merkezlerinden Uludağ'da kaybolan kayakçının, GSM şirketine cep telefonundan attığı 'ben neredeyim' mesajına gelen koordinat cevabının 6-7 kilometre sapma gösterdiği ortaya çıktı.

Kış turizminin gözde tatil merkezlerinden Uludağ'da kaybolan kayakçının, GSM şirketine cep telefonundan attığı "ben neredeyim" mesajına gelen koordinat cevabının 6-7 kilometre sapma gösterdiği ortaya çıktı. Jandarma ve sivil savunma timleri 3 ayrı koldan araştırma yaparak zirvede sisten dolayı kaybolan 45 yaşındaki kayakçı Ali Türkmen'i sağ salim buldu. Türkmen'in Soğukpınar'a hayli yakın olmasına rağmen 5,2 kilometre uzaklıktaki bir koordinatın verildiği ortaya çıktı.
Uludağ'a önceki gün ailesi ile birlikte gelen Ali Türkmen, kayak yaparken tipi ve yoğun sis sebebiyle yolunu kaybetti. Bir süre sonra kullandığı GSM operatörüne mesaj atarak bulunduğu koordinatları isteyen Türkmen, gelen mesaj üzerine jandarmaya başvurdu. Siste kaybolduğunu anlayınca kayaklarını ve eşyalarını bırakıp aşağı ormanlık alana doğru inen Türkmen, burada kar mağarası yaptı. Bir yandan da jandarma ekipleriyle telefon irtibatını kesmeyen Ali Türkmen, kurtarılacağı yönünde telefon görüşmelerinden
dolayı moralini yüksek tuttuğunu söyledi.
Ancak Türkmen'in GSM şirketine, "Ben neredeyim" diye gönderdiği ve "Bulunduğunuz bölge Bursa-Osmangazi İnkaya- Bursa-Tavşanlı yolu. Coğrafi konumunuz 40 derece 02 dakika 11 saniye kuzey, 29 derece 10 dakika 18 saniye doğu, Soğukpınar Jandarma Karakolu 5,2 kilometre, Küçükdeliler Sağlık Ocağı 3,4 kilometre, Kırınal Sırtı 98 metre" şeklindeki cevabi mesajın yanlış bilgiler içerdiği ortaya çıktı.
Jandarma ve sivil savunma timleri 3 gruba ayrılıp araştırma yaptılar. Farklı bir kooridanatta olduğu belirlenen Türkmen ile telefon irtibatını kesmeyen Jandarma Arama Kurtarma timlerinin işaret fişeği ile esnaflık yapan kayakçıyı bulduğu bildirildi.
Aldığı eğitim sayesinde kendisine kar mağarası yaptığı için soğuktan ve tipiden korunduğunu söyleyen Ali Türkmen, "Telesiyejden çıkarak otele gelmek istedim. Bu sırada bol bir kara girdim. Eğimli bir arazi ve sık orman vardı. Yumuşak kar ve fırtına kaybolmamda etkili oldu. Kayaklarımı çıkartarak kendime kar mağarası yaptım" dedi.
Ardından cep telefonu ile mesaj atan Türkmen, nerde olduğunu öğrendikten sonra Jandarma ekiplerini arayarak koordinatları ve kaybolduğunu bildirdi. Bugün yaşamını aldığı dağcılık eğitime borçlu olduğunu söyleyen Türkmen, "Hayatta kaldıysam aldığım eğitim sayesinde oldu. Paniğe kapılmadım ama her geçen süre çok farklı duygular yaşadım. Yer tespitinin yanlış olduğunu bilmiyordum. Bana verilen koordinatların hepsi yalnışmış. Hiç alakasız bir yer vermişler" diye konuştu.
Mesaj attıktan 5 dakika sonra cevap gelmesi üzerine sevindiğini ve güvende olduğunu düşündüğünü ifade eden Türkmen, "Önce bana ulaşılacağı rahatlığı vardı. Ancak zaman geçtikçe koordinatla ilgili bir sıkıntının olduğunu anladım. Üzerimdeki ağırlıkları ve kayakları bırakarak izleri takip ettim. Bu sırada jandarma da bana ulaştı. Herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.