U17 Milli Takım Antrenörü Abdullah Ercan: Kimsenin kimseyi kaçırdığı yok

U17 Milli Takım Antrenörü Abdullah Ercan Radyospor Haber Aktif programında Erdem Soncul'un konuğu oldu.

Bir oyuncu, yurt dışında başka bir ülkenin

U17 Milli Takım Antrenörü Abdullah Ercan Radyospor Haber Aktif programında Erdem Soncul'un konuğu oldu.

Bir oyuncu, yurt dışında başka bir ülkenin genç takımlarında oynuyor diye ellerinden kaçtı anlamına gelmediğini söyleyen Ercan, ''Bir oyuncu yurt dışında, başka bir ülkenin genç takımında oynuyor diye elimizden kaçtı olarak görülmemeli. Elit turnuvada karşılaşacağımız Almanya U17 takımında 5 tane Türk oyuncu bulunuyor fakat bu oyuncular bulundukları şartlar itibariyle, aileleri sebebiyle bu yönde tercih yapmak zorunda kalıyorlar. İleride A Milli Takım formasını giyebilirler. FIFA'nın bu yöndeki kuralları değişti.'' şeklinde konuştu.

UMUT VEREN OYUNCULARIMIZ VAR

U17 Milli Takımı'nda çok yetenekli oyuncular olduğunu söyleyen genç antrenör, ''U 17 yaş grubunda çok yetenekli oyuncularımız var, eğer genç oyuncularımız kulüplerinde daha çok forma şansı bulurlarsa ve bu gençler daha iyi eğitilip, doğru yola yönlendirilirlerse ilerisi için umutlu olmamam için bir neden yok.'' diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Amerika'da düzenlenen özel turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan U17 Milli Takım'ın Antrenörü Abdullah Ercan Amerika'da yapılan turnuvada, çocukların büyük tecrübe kazandığını belirterek şöyle konuştu:

''Avrupa'da bir çok ülkeye karşı oynamıştık; Şimdi Amerika'da diğer kıta ülkeleriyle de oynama şansı yakaladık. Şampiyonluk moral, turnuvaysa iyi bir tecrübe oldu. Oyun olarak da etkiliydik. Bu oyun ilerisi için umut vericiydi.''

GÖREVİMİZ A TAKIMA OYUNCU YETİŞTİRMEK

Misyonunun A Milli Takım'a oyuncu yetiştirmek olduğunu söyleyen Ercan, ''Bizim misyonumuz, bizim hedefimiz A Milli Futbol Takımı'na, en azından genç milli takıma oyuncu yetiştirmek. Bu anlamda da elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz.'' dedi.

Türkiye'de faaliyete geçmemiş çok büyük bir potansiyel olduğunu söyleyen Abdullah Ercan, ''Öncelikle Türkiye'deki faaliyete geçmemiş potansiyeli keşfetmemiz gerekiyor. Avrupa'da 6 yaşındaki çocuğa hangi spora yöneleceği gösterilirken, ülkemizde bu rakam 11-12'yi buluyor. Eğitimin daha öne çekilmesi şart. Biraz zamana ihtiyaç var. Futbolu biraz daha yaygınlaştırmalıyız; Eğitime önem vermeliyiz.'' diye konuştu.

KULÜPLER GENÇLERE YOL GÖSTERMELİ

Ercan, kulüplerin genç oyunculara yol göstermeleri gerektiğini de belirterek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

''U16, U17 ve U19 Milli Takım'larından A Milli Takım için oyuncular seçmeye çalışıyoruz. Fakat kulüpler bu oyunculara yol göstermeliler; lig yarışının içindeyken, onlar genç diye kenara itmemeliler. Onları değerlendirmeliler.''