Türk Cumhuriyetleri Öğrencilerine Kaynaşma Yemeği

Samsun Valiliği'nin öncülüğünde İl Özel İdaresi'nin destekleriyle kültür köprülerinin kurulmasına ve her alandaki işbirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Koordinasyon Merkezi çalışmaları sürüyor

Türk Cumhuriyetleri Öğrencilerine Kaynaşma Yemeği
Samsun Valiliği'nin öncülüğünde İl Özel İdaresi'nin destekleriyle kültür köprülerinin kurulmasına ve her alandaki işbirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Koordinasyon Merkezi çalışmaları sürüyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Büyük Öğrenci Projesi" kapsamında ilimizde eğitim almakta olan Türk Cumhuriyetleri ve Türk ve Akraba Toplulukları öğrencilerine dün akşam İl Özel İdaresi Eğitim ve Kültür Salonu'nda tanışma yemeği verildi.
Yüksek öğrenim görmek üzere şehrimize ilk defa gelen öğrenciler ile okumakta olan öğrencilerin bir araya getirildiği yemeğe Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri, İl Emniyet Müdür Yrd. Cihan Alagar, OMÜ Öğrenci İşleri Daire Bşk. Nuriye Kadıoğlu, yurt müdürleri, TÖMER Müdürü Hatice Temelli, Türk Cumhuriyetleri ve Türk ve Akraba Topluluklarının burslu öğrencileri katıldı.
Kültür köprülerinin kurulmasına ve her alandaki işbirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan merkezin tanışma yemeğinde konuşan Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, "Evlerinizden çıkıp buralara geldiniz. Anne baba hasreti çekiyorsunuz; ama inanınki biz, bu özlemlerinizi en aza indirmek için elimizden geleni yapacağız. Burada her türlü sıkıntınızda ağabeylerinizin, kardeşlerinizin olduğunu sakın unutmayın" dedi.
"Amacımız çağdaş değerleri paylaşmak" diyen Aksoy, "Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapacağız da" diye konuştu.
"Bugün burada birçok yetkilinin bulunması sizin sıkıntılarınızı dinlemek içindir" diyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil'de yaptığı konuşma da, "Samsun Valiliği'nin öncülüğünde İl Özel İdaresi'nin destekleriyle kurulan Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Koordinasyon Merkezimiz size yardımcı olmak, sıkıntılarınızı dinlemek amacıyla kurulmuş bir merkezdir. Biz, özellikle Samsun'da bu kadar çok sayıda Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerimiz olduğu için böyle bir merkez kurduk. Bu yemek de hem sizleri dinleme hem de kaynaşmanızı sağlama yemeğidir. Bu anlamda katılım sağladığınız için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.